logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zo haal je meer uit je fiets


De fiets hoort bij de Nederlander. Je doet er alles op. Dat neemt niet weg dat je misschien niet alles uit je tweewieler haalt. Er zijn namelijk wel heel veel interessante tools waarmee je veel meer kan bereiken. Zo is bijvoorbeeld een fietsmand altijd handig. Zo kan je altijd je spullen gemakkelijk meenemen. Dat is niet alleen maar handig wanneer je boodschappen gaat doen. Je kan ook op hele andere momenten veel voordeel van de mand hebben. Daarnaast zijn er nog hele andere tools waarmee je de fiets alleen maar nog aantrekkelijker kan maken.

Een smartfiets ervan maken

Wanneer je meer uit het fietsen wilt halen, dan is het slim om er een smartfiets van te maken. Dat is helemaal niet zo moeilijk, want daar heb je maar één klein accessoire voor nodig. Je moet dan namelijk een telefoonhouder op je stuur laten monteren. Aan de hand daarvan kan je namelijk bijvoorbeeld gps gaan gebruiken. Waardoor het gemakkelijker wordt om allerlei nieuwe wegen te ontdekken. Het ontdekken van nieuwe plekken is natuurlijk een leuk onderdeel van het fietsen. Als je dit wat kan vergemakkelijken, dan is dat ook wel heel leuk. Daarom doe je dit.

Een aanhanger meenemen

Wil je eens echt op pad met je fiets? Dan is het leuk om een keer een echte fietsvakantie ervan te maken. Dat is niet het soort vakantie waar je met de auto naartoe gaat om dan ter plaatse een keer een fiets te huren. Het is het soort vakantie dat je van begin tot einde op de fiets viert. Dan is het wel heel belangrijk om alles zo in te richten dat je er ook echt alles uit kan halen. Dat doe je bijvoorbeeld door met een echte fietsaanhanger te werken. Zo heb je alles bij je.

Op pad in eigen huis

Er is natuurlijk wel een grote spelbreker in Nederland voor fietsers. Het wil hier nog weleens regenen. Dan is het fijn wanneer je een alternatief achter de hand hebt. Dat kan ook gewoon. Dan is het zaak om je fietstrainer even op te bouwen. Dat doe je bijvoorbeeld gewoon in de woonkamer. Daar hang je dan je fiets in. Zo kan je toch gewoon je kilometers maken. Zonder dat je daarbij de regen in hoeft. Dit is niet alleen comfortabeler, het voorkomt ook de nodige gevaarlijke situaties. In dat opzicht is de trainer dus heel interessant.

Netjes kunnen opbergen

Het is ook zaak om je fiets in goede staat te houden. Dat doe je bijvoorbeeld door er netjes mee om te gaan. Een goede manier om dat aan te pakken is door de fiets een eigen plek te geven. Dat kan je doen door een mooi opbergsysteem aan te schaffen. Je kan de fiets bijvoorbeeld in een beugel aan de muur hangen. Dat is wel heel aantrekkelijk omdat jouw tweewieler dan echt veilig hangt. Zonder dat deze ruimte in beslag hoeft te nemen. Dat is dus zeker een goede optie om voor te gaan in jouw woning.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.