Haal het kappersgevoel in huis

Goede resultaten beginnen met de juiste middelen. Natuurlijk kan een vakman (of -vrouw) ook met matige middelen fantastische resultaten bereiken, maar andersom geldt het ook: een beginner behaalt betere resultaten met goede middelen dan met matige tools. Geniet jij ook zo van een versgeknipte coupe, dat zachte gevoel en het idee dat je haar er gewoon gezonder uitziet na een behandeling bij de kapper? Nou – dat gevoel kun je thuis ook gewoon bereiken!

kapper gevoel thuis

Goede sfeer

Allereerst is het belangrijk om te zorgen voor een goede sfeer in de ruimte waar je jezelf gaat behandelen. Verwijder alle rommel en creëer een ontspannen sfeer door bijvoorbeeld kaarsen aan te steken en rustgevende muziek op te zetten. Zorg er ook voor dat je de benodigde tools bij de hand hebt, zoals een schaar, kam, borstel, handdoek en eventuele haarproducten.

Professionele producten

Begin met het wassen van je haar, zoals je dat bij de kapper zou doen. Gebruik een goede shampoo en conditioner die passen bij jouw haartype. Voor echt professionele middelen ga je bijvoorbeeld naar VoorKappers.nl. Masseer je hoofdhuid tijdens het wassen om de doorbloeding te stimuleren en een ontspannend gevoel te creëren. Spoel het haar grondig uit en dep het voorzichtig droog met een handdoek.

De schaar erin

Nu is het tijd om te knippen. Begin met het kammen van je haar en maak het vervolgens vochtig met een plantenspuit. Gebruik een scherpe schaar en knip kleine stukjes haar tegelijkertijd af. Het is belangrijk om geduldig te zijn en niet te veel in één keer af te knippen. Werk vanuit de achterkant van het haar naar de voorkant en zorg ervoor dat beide zijden van het hoofd even lang zijn. Voor het bijwerken van de pony kun je eventueel een schuine snit gebruiken.

Breng het in model

Vervolgens kun je je haar stylen zoals gewenst. Gebruik bijvoorbeeld een föhn en een ronde borstel voor meer volume, of gebruik een stijltang of krultang voor een professioneler uitziende look. Vergeet niet om een haarspray of andere stylingproducten te gebruiken om je look te behouden.

Het is natuurlijk niet precies hetzelfde als een professionele kappersbehandeling, maar door bovenstaande stappen te volgen kun je toch dat kappersgevoel in huis halen. Het belangrijkste is dat je jezelf verwent en even de tijd neemt om te ontspannen. Zo voel je je weer helemaal opgefrist en klaar om de dag te beginnen!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.