Haal alles uit Instagram door je posts in te plannen met Preppr


Het overkomt me zo vaak: heb ik een briljant idee om op Instagram te posten… ben ik te laat. Herkenbaar? Vast wel. Als je regelmatig zelf op Instagram aan het neuzen bent zul je de boot minder vaak missen, maar als je echt wil inspelen op bijvoorbeeld feestdagen of geplande gebeurtenissen, dan is het toch nog knap lastig om er zo maar even aan te denken. Je kunt natuurlijk een kattebelletje schrijven in je agenda, maar is het niet veel gemakkelijker om een bericht klaar te zetten? Vanaf januari dit jaar is dag mogelijk – Instagram heeft derden toegang gegeven tot hun code, waardoor verschillende apps en platformen de mogelijkheid bieden om berichten in te plannen. Zoals Preppr!

There is an app for that

Met de komst van Preppr lijkt het wel alsof er nu voor echt alles een app is – als je zelfs Instagramposts kunt inplannen! Naast de Preppr app voor iOS is er overigens ook een webbased platform waarmee je berichten kunt plannen. Een mooie manier om foto’s eerst in krachtige bewerkingssoftware te verbeteren of professionele foto’s te gebruiken en te plaatsen op je Instagram-account zonder de gemaakte foto’s eerst naar je smartphone te kopiëren.

Inzicht met Preppr

Dat is overigens nog niet alles. De diensten van Preppr gaan nog een stapje verder dan het alleen inplannen van je berichten op Instagram. Preppr houdt namelijk ook een aantal statistieken voor je bij, zodat je in een handomdraai weet wanneer de beste tijd is om een bericht te plaatsen voor de beste exposure. Zo haal je echt het maximale uit je berichten!

Ultieme posts samenstellen

Dankzij Preppr weet je dus op welke tijd je een bericht moet plaatsen en welke hashtags je er bij kunt plaatsen. Dat inplannen kan onbeperkt – leef je uit! Alle gebruikte termen en keywords kun je bewaren in een ‘caption library’, zodat je ze op een later tijdstip nog een keer kunt gebruiken. Bovendien kun je in je social media kalender zien welke posts er al op de agenda staan. Als bonus krijg je ook nog eens de mogelijkheid om bij iedere nieuwe post je link in bio aan te passen. Zo kun je lezers direct naar het juiste bericht op je website loodsen na het plaatsen van een foto! Meer weten? Bezoek dan snel de website van Preppr en ontdek nieuwe mogelijkheden, hun abonnementenlijst of probeer het een maand gratis! Meer tips en trucs voor een geweldige Instagram-account? Die lees je in de Preppr blog.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.