logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Gustaav telefoonhoesjes

Het Belgische merk Gustaav snapt waarom mensen een iPhone kopen. Deels natuurlijk vanwege hun gebruiksgemak en feilloze werking, maar ook vanwege het uiterlijk. Die wil je niet in een veel te groot en opzichtig hoesje steken. Daarom ontwikkelden zij superdunne hoesjes, die speciaal ontworpen zijn om het design van je iPhone te behouden zonder in te boeten op bescherming tegen krassen en deuken. “Wanneer je een nieuwe iPhone koopt, is een van zijn eigenschappen zijn superdun design, dan is het zonde om er een dik hoesje rond te wringen”, aldus Frederik Mallet, oprichter van Gustaav.

Onzichtbare hoesjes en screenprotectors

Nu hebben alle Apple iPhones een unieke vorm. Ze hebben stuk voor stuk andere afmetingen. De modellen van vorig jaar blonken uit door hun nog slankere design. Een goede bescherming is echter ook wel prettig, aangezien iPhones niet de goedkoopste smartphones zijn die je in je tas kunt gooien. Gelukkig zijn de Gustaav-hoesjes slechts 0,35 mm dik en hebben de hoesjes ook geen opvallende naden. De knoppen blijven toegankelijk door cutouts, waardoor de hoesjes nog minder opvallen. Toch is het wel duidelijk dat ze er zijn, onzichtbaar zijn ze niet direct, je kunt ze namelijk verkrijgen in vier kleurtinten: transparant, mat transparant, zwart en gitzwart. Naast de bescherming van je smartphone hebben ze nog één ding gemeen: ze bieden je smartphone meer grip! Het gladde glazen oppervlak van je iPhone kan namelijk zo maar uit je hand glippen, van een tafel stuiteren of van andere gladde oppervlakken glijden. Met de Gustaav iPhone hoesjes heb je meer grip.

Screenprotector

Naast hoesjes, biedt Gustaav sinds kort ook bijpassende screenprotectors voor iPhone aan. Om de vorm van de iPhone te behouden, is er voor elk model een specifiek glas ontworpen dat naadloos aansluit bij de hoesjes van Gustaav. Bovendien zijn de screenprotectors 3D-curved. “Dit betekent dat ze nauwkeurig ontworpen zijn om de randen van je iPhone te volgen zodat je amper voelt dat er een glaasje op je iPhone ligt”, verduidelijkt Frederik Mallet.


Recensie over Gustaav iPhone cover

De iPhone covers van Gustaav sluiten inderdaad perfect aan op je iPhone. Ik heb er eentje om mijn iPhone XR zitten en steek hem dagelijks in mijn broekzak, tas, jaszak of leg hem neer waar ik zelf neerstrijk. Hij zit nog altijd als gegoten. Hij weet ook goed stoten en vallen op te vangen, aangezien ik niet bijster voorzichtig ben met mijn toestel. Rondom de lens is het hoesje iets dikker, waardoor hij meer bescherming biedt. Daardoor zitten er ook wat krassen en vegen op de cover: het siliconen oppervlak is daar blijkbaar toch wel gevoelig voor. Ook zorgen de openingen bij de knoppen en de lens (nou ja – daar heeft iedere cover natuurlijk een randje zitten) ervoor dat er stofdeeltjes en vuiltjes achter de hoes kunnen komen. En die zie je natuurlijk, door het transparante oppervlak!

Score: 7


De hoesjes kosten € 17,95 en zijn beschikbaar voor iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr en iPhone X. De kleuren variëren tussen transparant, gitzwart, matzwart of mat transparant. Meer weten? www.gustaav.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.