logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Gung Ho

Gung Ho is een reeks van 5 comics over een post-apocalyptische wereld, waar de grondstoffen schaars zijn en de aarde deels veroverd is door bizarre en vooral bloeddorstige schepsels. Je beleeft in deze serie de avonturen van twee rebelse broers, die uiteindelijk op een van de meest afgelegen buitenposten zijn aangekomen. Zack en zijn oudere broer Archer proberen er het beste van te maken.

gung ho 1 zwarte schapen

Recensie over Gung ho 1: Zwarte Schapen

Nou ja – Zack probeert er het beste van te maken, zijn broer Archer heeft maar een ding voor ogen, en dat is plezier maken… met een voorliefde voor het vrouwelijk geslacht, maar wat rebelse acties zo nu en dan gaat hij ook zeker nuet uit de weg. Het eerste boek is vooral een kennismaking met deze nieuwe wereld en de gevaarlijke schepsels die er in rondlopen. Je maakt kennis met de belangrijkste spelers, zoals de leider van het dorp en de corruptie die er heerst. Hoewel de stoere Archer de dienst lijkt uit te maken, blijkt ook Zach van wanten te weten als het er op aankomt!

Gung Ho is een bijzondere comicreeks, die semi-realistisch is vormgegeven. Het uitblijven van harde lijnen rondom de karakters is kenmerkend voor deze comicreeks: de karakters en illustraties zijn volledig opgemaakt uit kleurvlakken. Dat maakt de illustraties zacht van karakter en laat precies genoeg details zien, zonder dat je afgeleid wordt door harde, zwarte omlijningen.

Score: 8


Ga direct naar Gung Ho 1: Zwarte schapen op BOL.com.

gung ho 2 onbezonnen

Recensie over Gung Ho 2: Onbezonnen

Dit tweede deel van Gung Ho lijkt voornamelijk om Zach te draaien. Aan het einde van het eerste deel heb je gezien dat hij een vriendinnetje krijgt… welnu, daar is nu een felle concurrentie bijgekomen, als er een nieuwe gevechtstrainer met zijn dochter op het kamp arriveert. De bekwame Japanse vechtmeester maakt indruk met zijn straffe discipline en harde maatregelen, maar zijn dochter weet op een heel andere manier indruk te maken… vooral op Zach. Hij probeert indruk te maken op het meisje en neemt daardoor een paar bijzonder onbezonnen acties, dat levensgevaarlijke gevolgen heeft. Puberperikelen in een levensgevaarlijke omgeving zijn niet altijd de beste combinatie! Wel levert het een felle concurrentiestrijd op tussen de jongeren van het kamp, met een paar felle situaties als gevolg.

Score: 8


Ga direct naar Gung Ho 2: Onbezonnen op BOL.com.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.