logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Guinness World Records Wildernis

Als het gaat om records, denk je waarschijnlijk snel aan bijzondere prestaties en vaardigheden, zoals het oplossen van de Rubiks Kubus in een heel korte tijd of zo snel mogelijk een marathon rennen. Maar er is meer dat wordt bijgehouden door de mensen van Guinness World Records: er zijn ook veel records omdat ze er simpelweg zijn. De langste man ter wereld heeft er geen rare dingen voor hoeven doen, de hoogste berg is dat ook niet geworden vanwege zijn speciale skills. Spectaculair kunnen die unieke records natuurlijk zeker wel zijn – het is ook een leuke reden om al die records te verzamelen. In het Guinness World Records Wildernis boek staan honderden records verzameld die allemaal uit de natuur komen. Het dierenrijk wordt flink onder de loep genomen, van nu tot helemaal in de prehistorie, ten tijde van de dinosauriërs.

Bizarre indeling

Het is ook knap lastig om al die records in te delen, zo blijkt. Want waar begin je, hoe schep je orde in die enorme hoeveelheid feitjes, weetjes en bijzondere ontwikkelingen? Zo ga je van hoofdstukken als ‘De Knuffelfactor’ naar ‘Rare Lichamen’ en van ‘De Gevarenzone’ naar ‘Dinologie’. Alle mogelijke dierenfeitjes komen zo aan je voorbij, voorzien van coole foto’s en gave illustraties. Er wordt namelijk dankbaar gebruik gemaakt van grote afbeeldingen, zodat je regelmatig het boek even moet draaien om een goed beeld te krijgen. Het gaat een beetje ten koste van het aantal records, maar sfeervol en mooi is het zeker!

Ga direct naar Guinness World Records Wildernis op BOL.com.


Recensie over Guinness World Records Wildernis

Het Guinness World Records Wildernis is een mooie aanvulling op het assortiment boeken met records van deze wereldwijde verzamelaar. Het is een enorme verzameling fun facts over het dierenrijk, met verschillende resultaten die elkaar kruisen: van de meest giftige dieren op aarde tot de meest aaibare, maar ook buitensporige vondsten in het dierenrijk passeren de revue. Dankzij de mooie vormgeving is het een boek waarin je wil blijven neuzen!

Score: 8


Informatie

Guinness World Records Wildernis,
Illustrator: diversen
Uitgever: Uitgeverij De Fontein, 192 pagina’s, paperback.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789026149870 . Prijs: 17.50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.