logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Guinness World Records 2024

Je zou denken dat er op een gegeven moment een einde komt aan de wereldrecords die Guinness World Records in een boek kan combineren… toch weten ze ieder jaar weer een tof boek uit te brengen met nieuwe vermeldingen, nieuwe prestaties… en een nieuw thema. Het Guinness World Records 2024-boek heeft De Blauwe Planeet als thema en richt een deel van de inhoud daar dan ook op.

Nieuw en vertrouwd

Het Guinness World Records 2024 boek bevat duizenden nieuwe records met begeleidende foto’s en illustraties. Als je dit deel vergelijkt met de boeken van een paar jaar terug, zie je dat er veel meer aandacht is voor de vormgeving en styling. Alle informatie wordt overzichtelijk vormgegeven en aangekleed met toffe illustraties en foto’s waar mogelijk. Zo nu en dan kom je ook een QR-code tegen, waarbij je wordt doorgelinkt naar filmpjes.

Onderwerpen

Het thema van de 2024-editie is Onder water. Er is aandacht voor enorme beesten als de giga-octopus en de megalodon, over het zoutste en het koudste water, bijzondere dieren en bijzondere exemplaren van dieren (grootste, kleinste, slimste, ga zo maar door). Naast deze thema-onderwerpen duikt het boek ook in bekende Guinness-onderwerpen als het menselijk lichaam, wetenschap en techniek, sport en avontuur. Denk daarbij aan de grootste mens, de langste snor, de grootste verzamelaars… en zelfs jonge recordhouders komen regelmatig voorbij. Want waarom zou je kinderen overslaan bij het vestigen van records? Een leuk onderdeel vond ik het hoofdstuk over geschiedenis, met een stukje over de middeleeuwen, bijzondere wapenfeiten en alles over piraten.

Bucketlist

Als je goed oplet in het boek, vind je onderin regelmatig een geel kadertje met een nummer en een korte opdracht. Nou ja – een echte opdracht is dat niet. Het is een item van de wereldwijde bucketlist, een lijst met dingen die mensen graag zouden willen doen. De lijst met de 100 meest-gewilde wensen zijn verzameld door bucketlist.net en verwerkt in het boek!


Ga direct naar Guinness World Records 2024 op BOL.com.

Recensie over Guinness World Records 2024

CooleSuggesties topper

Het Guinness World Records boek is echt een titel dat je in huis moet hebben. Je hoeft daarbij echt niet ieder jaar het nieuwe boek te kopen (hoewel dat erg leuk is 🙂 ) maar heb je hem nog niet? Bestel er dan snel een of koop ‘m in je favoriete boekhandel. Guinness World Records 2024 staat boordevol records en feitjes, weetjes en unieke informatie. Je zult je verbazen over de variatie aan onderwerpen waar je wereldrecordhouder in kunt zijn. Dat maakt dit boek verrassend en vernieuwend. De vormgeving is speels en indrukwekkend, met grote prenten, foto’s en illustraties. Een feest om door te bladeren!

Score: 9


Informatie

Titel: Guinness World Records 2024
Auteur:
Illustrator: Diversen
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
Aantal pagina’s: 256
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789026166617
Prijs: 27.50 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.