logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Guinness World Records 2019


Het is weer zo ver: het jaarlijkse stukje sensatie, mooi verpakt in een bonte en kleurrijke verzameling records, is weer beschikbaar! Want het grote boek, afkomstig van de organisatie Guinness World Records, brengt jaarlijks een stukje sensatie voor jong en oud. En in het Guinness Book of World Records 2019 vind je niet alleen oude, vertrouwde records en prestaties, maar bevat ook een flink aantal nieuwe wereldrecords.

Nieuwe records

En zo kun je je ook dit jaar weer verbazen over nieuwe, vreemde en bizarre records. Het mooie aan de boeken is dat je niet alleen kunt lezen over de records, maar ze ook kunt zien. Het boek staat namelijk vol bewijsmateriaal, in de vorm van foto’s en documenten. Maak kennis met wereldrecordhouders en ontdek hoe zij de top bereikten. Zo lees je ook in het Guinness World Records 2019 over mensen die bijzondere prestaties hebben neergezet, maar ook over bijzondere gebeurtenissen die nog nooit eerder vertoond zjin (op het gebied van geld, beroemdheden, temperaturen, dieren en het menselijk lichaam). Want er zijn natuurlijk ook genoeg records die weinig van doen hebben met de prestaties van mensen, hoe verwonderlijk ze ook zijn.

Cadeau

Uiteraard vind je er tips over hoe je zelf een wereldrecord kunt breken. Kortom, het beste cadeau voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Voor in het boek vind je een duidelijke inhoudsopgave waarin je lekker kunt neuzen op thema’s. Achter in het boek vind je een uitgebreide index, maar eigenlijk heb je die meestal niet nodig: het is en blijft een heerlijk boek om gewoon in te neuzen! Via de website www.guinnessworldrecords.com/ krijg je bovendien toegang tot unieke filmpjes en animaties die je een kijkje achter de schermen bieden, bonusfoto’s laten zien of interviews laten zien. Maar daarvoor heb je het boek wel nodig!

Speciaal in de 2019-editie

Ieder jaar heeft een ander thema. Er staan immers zo veel records opgeslagen in het archief van Guinness World Records! Dat kun je niet allemaal gebruiken in één boek. In deze uitgave is er speciale aandacht voor de makers. Zo lees je wie de grootste dingen gemaakt heeft, zoals de grootste jojo, het grootste bouwwerk van tandenstokers en de snelste kart met straalaandrijving! Daarnaast wordt er eens goed gekeken naar recordbrekende constructies, door bijvoorbeeld het Vrijheidsbeeld en de Saturn V na te bouwen in LEGO.


Ga direct naar Guinness World Records 2019 op BOL.com.

Recensie over Guinness World Records 2019

CooleSuggesties topper

Ook dit boek is weer een feestje om in je handen te mogen hebben. Het blijft bizar en verbazingwekkend om te zien hoe vreemd sommige records zijn, hoe knap de prestaties – of hoe vreemd de afwijkingen. Dankzij de vele foto’s en illustraties, en de korte stukken tekst, is het een geweldig boek om lekker in de verdwalen en bij weg te dromen.

Score: 9


Informatie

Titel: Guinness World Records 2019
Auteur:
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
Aantal pagina’s: 256
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789026146022
Prijs: 24.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.