logo-liggend-wit-donkerblauw

Game review: Guardians of the Galaxy


Eidos-Montréal en Square Enix Marvel’s Guardians of the Galaxy onthulden een gewaagde, verhalende third-person actie-avonturengame die een origineel verhaal combineert met flitsende gameplay voor één speler. Marvel’s Guardians of the Galaxy wordt ontwikkeld door Eidos-Montréal in samenwerking met Marvel Entertainment en is beschikbaar voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S en Xbox One-consoles en pc, en als stream via GeForce NOW.

Strijden om het lot van het universum

Stap in de jetlaarzen van Star-Lord voor een wilde rit door de kosmos in deze frisse kijk op Marvel’s Guardians of the Galaxy. Met de onvoorspelbare Guardians aan je zijde, knal je je een weg van de ene naar de andere explosieve situatie, omringd door zowel originele als bekende Marvel-personages die strijden om het lot van het universum. Dit gaat je lukken. Waarschijnlijk.

guardians of the galaxy banner

“Het Eidos-Montréal-team voelt zich vereerd om samen met onze vertrouwde medewerkers bij Marvel Entertainment aan zo’n iconische franchise te mogen werken. Onze teams staan erom bekend dat ze graag terugkeren naar bekende IP’s om er een eigen draai aan te geven met nieuwe verhalen en art. Zoals jullie zullen merken, is dat precies wat we met Marvel’s Guardians of the Galaxy gaan doen.”

David Anfossi, studiohoofd van Eidos-Montréal

Bekijk de reveal trailer van Guardians of the Galaxy

Superheldentrend

Natuurlijk hebben we de afgelopen jaren geleefd in een echte superheldenwereld. De ene blockbuster na de andere werd geproduceerd, maar door die successen zijn er ook genoeg missers toe te wijzen aan de hele superhype. Denk bijvoorbeeld aan Marvel’s Avengers, die niet het succes bleek wat de makers ervan hoopten. Datzelfde lot blijft Guardians of the Galaxy hopelijk bespaard. En waarschijnlijk is dat ook zo, want de game is een geweldige interpretatie van het concept ‘bijeengeraapt zooitje herrieschoppers’. Ze kibbelen er lustig op los en zijn dan ook echt anders dan de Guardians die je kent van de twee superheldenfilms. Humor en actie gaan hier echt hand in hand. Het is een tamelijk rechtlijnig verhaal met niet weinig bewegingsruimte, maar wel een heel rijk verhaal. Jij hebt als speler namelijk genoeg invloed op het verloop van het spel door de opmerkingen die je maakt. Het verhaal zelf heeft niet veel om het lijf (en is tamelijk langdradig), maar het spel zelf heeft een fijne vibe.

Peter Quill – Starlord

Veel spelers hadden zich al verheugd op het feit dat ze in de huid konden kruipen van de verschillende helden van dit verhaal, met Groot en Rocket als grote favorieten. Maar neen, jij mag alleen Peter Quill, ookwel Starlord besturen. Vanuit dat personage heb je echter wel lijntjes met de andere vier helden uit het verhaal, waarbij je hen commando’s en speciale aanvallen kunt laten uitvoeren. Zo kun je toch als team doorsukkelen door de gevaarlijke wereld, schommelend tussen ‘goed doen’ en hun bad-ass reputatie als schurken.

Inspiratie

Het spel is niet gebaseerd op een bekende verhaallijn. Eidos Montreal is zo vrij geweest om een uniek universum neer te zetten, met eigen verhaallijnen en ook wat andere verhoudingen dan je gewend bent – hoewel alles nog netjes binnen de lijntjes is. Dat wil zeggen: het is allemaal geïnspireerd om bekende stukjes uit het Marvel universum. Soms voelt het bekend, maar is het uiteindelijk niet. En dat maakt het spel juist zo intrigerend. In dat universum hebben de Chitauri flink huisgehouden en een enorme chaos is alles dat overblijft. Genoeg om te plunderen, maar ook genoeg gevaren die op de loer liggen. Vreemde monsters en boobytraps zijn alom vertegenwoordigd. 12 jaar na die invasie struinen jullie het universum af, zoekend naar overgebleven schatten en manieren om te overleven. Dat gaat natuurlijk niet van een leien dakje: de stuntelende Guardians doen soms meer goed dan kwaad!

Teamwork

Het draait dus niet alleen om Starlord in de game Guardians of the Galaxy, ook al is dat het enige personage dat je direct kunt besturen. Alle Guardians hebben echter invloed op het team, en jij bent de grote poppenspeler die alles in goede banen moet leiden. Elk van de Guardians handelt precies zoals je zou hopen. Drax is te letterlijk, Rocket sarcastisch maar briljant, Gamora is direct en agressief en Groot is… nou ja… Groot? Quill is de eigenwijze maar goedbedoelende leider van deze kleurrijke groep, die constant wordt geconfronteerd met opties om wat te zeggen – en de keuze tussen de twee uitspraken resulteert in een positieve of negatieve reactie voor het spel. Jouw keuze maakt het spel moeilijker of juist wat makkelijker. Het is een chaotisch huis en Quill is de uitgeputte huisvader.


Ga direct naar Guardians of the Galaxy op BOL.com.

Recensie over Guardians of the Galaxy

Marvel’s Guardians of the Galaxy doet absoluut eer aan het genre superheldengames. De klassieke jaren 80-deuntjes, het sarcasme en gekibbel van de teamleden en de humor waarmee het spel doorspekt is, maakt het spel wat het is. Toch weet Guardians of the Galaxy niet op alle fronten goed voet aan de grond te krijgen. Gevechten voelen hectisch en overweldigend aan, met veel teamleden om aan te sturen in een chaotische wereld. Je kunt wapens en skills upgraden, maar echt vernieuwend voelt het niet. Het spel mist in sommige levels ook duidelijk in tempo.

Score: 7


Info

Guardians of the Galaxy
Uitgever: Eidos Montreal
Getest op: PS4
Genre: actie
Prijs: 60 euro.

Games koop je online bij:

Zo werden de characters ontworpen van Guardians of the Galaxy

Bekijk hieronder de nieuwe development insight video uit waarin de inspiratie wordt onthuld achter het design van de personages in Marvel’s Guardians of the Galaxy. Na de wereldwijde bekendmaking afgelopen juni tijdens de E3 worden nu de designs besproken van de belangrijkste leden van dit onwaarschijnlijke team van buitenbeentjes: Star-Lord (a.k.a Peter Quill), Gamora, Drax, Rocket en Groot.

Marvel’s Guardians of the Galaxy geeft spelers een frisse kijk op de iconische Guardians en het behind-the-scenes commentaar van Bruno Gauthier-Leblanc, Art Director bij Eidos-Montréal, laat merken dat er met veel zorg naar het design is gekeken om er zeker van te zijn dat elk personage past binnen het bredere Marvel universum en het originele verhaal van de game.

Bruno Gauthier-Leblanc zegt: “Tijdens het ontwerpen van de Guardians was het belangrijk dat de personages trouw bleven aan het verhaal, maar tegelijkertijd ook herkenbaar zijn als de Guardians of the Galaxy zoals de fans ze kennen. We hebben inspiratie van de Marvel comics gecombineerd met de achtergrondverhalen van de personages om zo een nieuw uiterlijk te creëren voor deze leuke en disfunctionele familie, waarbij elke Guardian specifiek ontworpen aspecten krijgt die binnen de gameplay passen.”

Bruno legt uit dat het rock-and-roll ruimtepiraat karakter, van de zelfverklaarde leider van de Guardians, de inspiratie was voor Star-Lords gedurfde uiterlijk. Zijn outfit bevat Easter eggs verwijzend naar zijn jeugd in de jaren 80, inclusief een eerbetoon aan zijn naamgenoot en favoriete muzikanten, de rockband Star-Lord.

Drax the Destroyer’s uiterlijk vertelt over zijn uitgebreide gevechtsgeschiedenis, waarbij elk litteken op zijn lijf een overwinning representeert. Bruno onthult dat het design ook verwijst naar de omgeving van zijn thuisplaneet Katath, waar de architectuur dezelfde cirkelvormen gebruikt als Drax in zijn littekens.

Het karakter design team heeft een sterke en krachtige uitstraling gecreëerd voor Gamora, de dodelijkste vrouw in de Galaxy. De inspiratie voor haar opvallende zwart-witte pak komt vanuit de comics en door een aantal dodelijke versieringen toe te voegen, is ze op elk moment klaar voor de strijd.

Als laatste verklaard Bruno hoe de relatie tussen de personages sommige visuele keuzes heeft bepaald. Het design van Rocket en Groot is verbonden om zo hun vriendschap te representeren, waarbij Rocket een kraal draagt van Groot in zijn sik. Dit samengestelde design draagt bij aan hun samenwerking tijdens gevechten. Groot draagt een harnas op zijn rug, waardoor Rocket hem kan gebruiken als een schild.

Marvel’s Guardians of the Galaxy verschijnt op 26 oktober 2021 voor de PlayStation®5-console, PlayStation®4-console, Xbox Series X|S- en Xbox One-consoles, en digtaal voor pc, en als stream via GeForce NOW. Marvel’s Guardians of the Galaxy: Cloud Version voor Nintendo Switch komt ook beschikbaar op 26 oktober in bepaalde regio’s.

Merchandise koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.