logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Lees nu de Marvel Guardians of the Galaxy stripboekenserie


001_wpg-mrvl-gotg-001 omslag HR.pdf, page 1 @ Apogee Preflight ( Superhelden zijn er in allerlei soorten en maten. Sommige zijn bekend, anderen veel minder. Ik denk dat weinig non-comicfans geoord hadden van Guardians of the Galaxy voor Disney besloot deze Marvel-helden te verfilmen! Die film geeft overigens een mooi beeld van het ontstaan van dit clubje helden. In het kort draait dit clubje om Peter Quill, de Star-Lord van Spartax. De troonopvolger, zo je wilt. Hij doorkruist het universum in het gezelschap van de sexy moordenares Gamora, Drax de Vernietiger, Groot en Rocket Raccoon. Samen zijn zij de Guardians of the Galaxy.

Typisch Quill

Het typerende is dat Peter Quill geboren is op aarde. Daar ontmoette de koning van Spartax tijdens een vluchtpoging Meredith Quill. Het tweetal wordt verliefd, en voor J’Son, de koning van Spartax, onze planeet weer verlaat is Meredith in verwachting. Geen nood: dit verhaal lees je ook in het eerste deel van Guardians of the Galaxy. Na een aantal jaren komt Peter in de ruimte terecht, waar hij zijn team aan rumoerige bondgenoten treft. Sinds die tijd moet hij het hoofd bieden aan de grote leiders van het universum, die allen hun eigen plekje hebben, maar altijd meer willen. Discussiepunt is de planeet Aarde: wie mag die hebben? Of moet hij gewoon uit het heelal gevaagd worden? De bondgenoten kunnen het niet eens worden, maar spelen allemaal politieke spelletjes onder elkaar. Puntje bij paaltje gaat een flinke delegatie op weg naar aarde, waarbij de Guardians zich moeten haasten op om tijd te zijn. Maar kunnen ze wel op tijd bij onze planeet aankomen? En kan Iron Man, die af en toe een bezoekje brengt aan de Guardians, een beroep doen op de Avengers?

Bonte Mix

Deze strip is een bonte mix van Marvel superhelden. Het is geweldig getekend, in een kenmerkende realistisch/gedetailleerde stijl. Regelmatig kom je in vierkante kadertjes een soort vertelstem tegen die wat verdere toelichting geeft op de gebeurtenissen – geen overbodige luxe, want soms gaan de stappen behoorlijk snel. Zeker als nieuweling in deze stripserie wordt je een beetje in het diepe gegooid met al die nieuwe namen en gezichten, maar gelukkig worden ze tussen de regels door wel aan je voorgesteld, zonder dat het hinderlijk of ‘bij het handje’ overkomt. Een heerlijk boek dus om je weer even kind bij te voelen!

Guardians of the Galaxy 002

guardians of the galaxy 002Het verhaal gaat onverminderd verder. Ondanks het feit dat Peter Quill en zijn team gevangen zijn genomen – samen met Iron Man – weten ze vrij te komen om hun wraak uit te oefenen. Ondertussen is Peter’s vader druk bezig met het uitvoeren van zijn plannetjes – waaronder het vernietigen van de aarde. Niet zo’n aardige zet natuurlijk, met een spannende taak voor Peter en zijn partners om daar een stukje voor te steken! Gelukkig hebben ze dankzij Iron Man een connectie met de Avengers. Dat kunnen wel eens goede bondgenoten blijken in deze buitenaardse strijd. Guardians of the Galaxy 001 WPG, 64 pagina’s, paperback. Deel 1: Prijs: 6,95 euro. ISBN: 9789002259517 Deel 2: Prijs: 6,95 euro. ISBN: 9789002260940

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.