logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Het grote reisfotografieboek, Scott Kelby

Reisfotografie boek scott kelby

De vakantieperiode is weer in aantocht, tijd om die reizen te plannen waar we de afgelopen jaren zo van hebben gedroomd! En die reis wil je natuurlijk tot in de puntjes vastleggen. Hoe dat ook doet, met je smartphone, spiegelreflex of compactcamera: met de tips uit Het Grote Reisfotografieboek van Scott Kelby zul je thuiskomen met verrassende en goede resultaten.

Praktisch handboek

De kracht van de boeken van Scott Kelby zit hem vooral in de praktische insteek. Ja, natuurlijk vertelt hij welke instellingen je het beste kunt kiezen, maar ook vooral waarom je dat zou moeten doen. Wat het effect is van die instelling of apparatuur… en wat er gebeurt als je dat niet doet. Veel van zijn tips zijn overigens helemaal niet gekoppeld aan technische instellingen of keuzes. Scott Kelby geeft ook ruim aandacht voor de keuze van je onderwerp, je standpunt en manieren om ervoor te zorgen dat er geen vervelende toeristen door het beeld lopen (en nee: heel hard BRAND! roepen is géén goede tactiek!). Dankzij die tips worden je foto’s al direct beter, ook al heb je ze met een eenvoudige smartphone geschoten!

Niet alles is haalbaar

Natuurlijk staan er tips in het Grote Reisfotografieboek die niet haalbaar zijn voor jou als gemiddelde fotograaf. Je zult geen onbeperkte toegang hebben tot grote en dure lenzen, het is ook niet voor iedereen haalbaar om een model in te huren om te poseren op je foto (jazeker, die tip staat er ook in). Aan de andere kant is dat ook positief, want het geeft je ruimte voor ontwikkeling! Bovendien is zo’n inkijkje in de wereld van fotografie erg boeiend. Zo doen de profs het dus!

Van A tot Z

In het Grote Reisfotografieboek wordt je van A tot Z door het volledige fotografeerproces geleid. Alle aspecten van fotografie komen aan bod, van het kiezen van de juiste apparatuur tot het nabewerken in Adobe Lightroom. Dankzij de vele praktische tips op het vlak van compositie, licht en het simpelweg leren ‘zien’ van fotomomenten, is het boek echter geschikt voor iedere fotograaf, wat voor camera je ook hebt. Er is zelfs een hoofdstuk over smartphonefotografie! Een welkome afwisseling, want deze slimme camera’s bevatten functies waar zelfs de beste DSLR nog niet van kan dromen en zijn daarmee een genre op zichzelf.


Ga direct naar Het Grote Reisfotografieboek op BOL.com.

Recensie over Het Grote Reisfotografieboek

CooleSuggesties topper

Scott Kelby heeft een geweldige naam opgebouwd als fotograaf, beeldbewerker maar vooral als instructeur. Zijn boeken worden wereldwijd uitgegeven, en dat is niet voor niets. Zijn concept is praktisch, eenvoudig en heel toegankelijk. Het Grote Reisfotografieboek helpt je om betere foto’s te maken, wat je niveau ook is. Het is geschikt voor beginnend fotografen, maar ook ervaren enthousiastelingen kunnen heel wat leren van deze grootmeester. De tips zijn praktisch en vooral vanuit eigen ervaring verteld, zodat het niet alleen leerzaam is, maar ook prettig om te lezen. Natuurlijk staan er bij ieder hoofdstuk foto’s, zodat je ziet wat het resultaat kan zijn (of die je een kijkje achter de schermen bieden).

Score: 9


Informatie

Titel: Het Grote Reisfotografieboek
Auteur:
Uitgever: Van Duuren Media
Aantal pagina’s: 256
Type boek: Paperback
ISBN: 9789463562317
Prijs: 34.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.