logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Grote Panda en Kleine Draak

Als je ooit een lief en indrukwekkend boek zoekt om je wat rust en steun te bieden, moet je Grote Panda en Kleine Draak zeker niet overslaan. De twee vreemde dieren gaan samen met elkaar op pad door de verscillende seizoenen en raken met elkaar aan de praat. Kleine Draak heeft heel wat vragen over de weg die ze bewandelen en de problemen waarmee hij zit. Grote Panda, die oud en levenswijs is, kan Kleine Draak daar regelmatig prima mee helpen. Zijn wijze uitspraken zijn relativerend, open voor interpretatie en zetten je aan het denken over jouw eigen handelen.

Beeld zegt meer

Je zou verwachten dat je lange teksten tegenkomt in dit boekje, maar niets is minder waar. Er worden geen overbodige woorden verspild aan het omschrijven van een omgeving of het schetsen van een situatie. Als Grote Panda en Kleine Draak op het ene moment aan de over van een meertje staat en het volgende moment een berg bewandelen, dan is dat gewoon zo. De teksten zijn kort en bondig en draaien vooral om de dialogen tussen de twee vrienden, waarbij Grote Panda regelmatig de rol aanneemt van leermeester en Kleine Draak de rol van de leerling. De fraaie zwart-wit prenten, die heel eenvoudig zijn vormgegeven, voegen daarbij meer toe dan een volle pagina aan tekst.

Het leven onderzoeken

Het is eigenlijk wonderlijk dat je dit boekje zo in je hart kan sluiten. Het is een boekje dat je letterlijk in een goed uurtje van voor naar achter kunt doorwerken. Toch kun je dat ook keer op keer weer doen, waarbij je iedere keer weer andere dingen ontdekt en nieuwe inzichten verkrijgt. Je wordt iedere keer weer aan het denken gezet over emoties, sociale relaties, je dagelijks handelen, afzien en geluk. Maar: je kunt ook iedere dag een bladzijde of twee lezen… of een hoofdstukje, en het even laten bezinken.


Ga direct naar Grote Panda en Kleine Draak op BOL.com.

Recensie over Grote Panda en Kleine Draak

CooleSuggesties topper

Er zijn weinig boeken die ik hoog in het vaandel heb, maar Grote Panda en Kleine Draak komt bij deze in de toplijst van boeken. Het is geschikt voor zowel jong als oud, in iedere fase van je leven. Het is zo’n boek dat iedere keer dat je het leest nieuwe dingen ontdekt, zoals de boeken van Lord of the Rings (nou ja – andere discipline… en ja, d’r zijn ook boeken van 😉 ) en de boeken van Paolo Coelho… maar dan een stuk toegankelijker en nog wijzer. De illustraties zijn betoverend. Ik zou ze zo in het groot kunnen ophangen. Sommigen weten zelfs indruk te maken!

Score: 10


Informatie

Titel: Grote Panda en Kleine Draak
Auteur:
Illustrator: James Norbury
Uitgever: Fontaine Uitgevers
Aantal pagina’s: 160
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789464040890
Prijs: 20 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Annemie Voesten avatar
  Annemie Voesten

  Een mooie spreuk uit dit boek prijkt op het geboortekaartje van onze eerste kleinzoon.
  Daarom zou ik het boek heel graag willen winnen.

 2. Evelyn avatar
  Evelyn

  Een omhelzing in boekvorm, als je het het meest nodig hebt. Dit ogenschijnlijk kinderboek staat hoog op mijn verlanglijstje. Ik verwacht dat het net zo mooi is als het boek De jongen, de mol, de vos en het paard mij al vaker een lichtpuntje hebben laten ervaren

 3. Graag Gelezen avatar

  Ik doe heel graag mee voor dit boek!

 4. jacq007814 avatar

  Schattig boekje doe graag mee

 5. Dorith avatar
  Dorith

  Ik heb dit boekje al , maar wil het graag doorgeven. Elke spreuk komt binnen ,zo qaar ik kan me heel goed in vele ervan vinden.

 6. Mel avatar
  Mel

  Oh deze is mooi! Ik vul ‘m in!

 7. marleen avatar
  marleen

  Wil mijn kans wagen voor deze leuke prijs!

 8. Nel avatar
  Nel

  Wat zou ik dit boek graag lezen en er uit voorlezen.

 9. Oma Will Langenberg avatar

  Ik doe heel graag mee voor dit leuke boekje!

 10. Lucie Ros avatar
  Lucie Ros

  Zo te zien aan de lovende recensie zou “Grote Panda en Kleine Draak” in elke boekenkast moeten staan, in elk geval in dat van mij! En mocht ik een van de geluksvogels zijn dan ben ik superblij! En ook de rest van het gezin, want die kijken er dan ongetwijfeld ook heel vaak in!

 11. Patrick Mertens avatar
  Patrick Mertens

  Leuk waag graag een kansje

 12. Annemie Cornelis avatar
  Annemie Cornelis

  Doe heel graag mee


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.