logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het grote interieurstyling-handboek

Dit is niet het eerste boek van Frida Ramstedt: eerder schreef ze de bestseller Het Grote Interieurboek, dat in meer dan 20 talen is uitgegeven. Dat succes moet natuurlijk een staartje krijgen, en dat vinden we in Het grote interieurstyling-handboek. In dit boek leer je welke meubels bij jou en je huis passen.

Het perfecte ontwerp

Het bijzondere is dat Het grote interieurstyling-handboek niet alleen kijkt naar de beste inrichting, het meest trendy plaatje en een insta-waardig resultaat. Nee, het let (hoe milieubewust!) ook vooral op het maken van de juiste keuze als je meubels gaat kopen. Want waar moet je op letten bij het kopen van een kast of bank? Niet alleen of de stijl bij je past, maar ook naar de duurzaamheid, de degelijkheid van het ontwerp en of het praktisch gezien op jouw wensen aansluit. Zo leer je ontdekken of je een meubelstuk van goede of slechte kwaliteit hebt en hoe je miskopen kunt voorkomen.

Kennis is macht

Dit boek bevat meubelkennis die iedereen zou moeten weten, ongeacht je persoonlijke stijl. Het biedt praktisch en bruikbaar advies om je te helpen begrijpen welke meubelen het beste bij jou en jw huis passen – of je nu nieuwe meubels of tweedehands meubels koopt… of gewoon optimaal wilt profiteren van wat je al heeft. Het grote interieurstyling-handboek is daarmee een perfecte aanvulling op Frida Ramstedts eerdere boek.

Meubels in huis plaatsen

Natuurlijk gaat het verder dan alleen kijken naar de degelijkheid en bruikbaarheid van meubels. Door het boek heen lees je al heel wat tips en trucs om het maximale uit je interieur te halen en achter in het boek vind je een hoofdstuk met een zeer beknopte samenvatting van haar eerste boek. Het grootste deel gaat echter over de losse meubelstukken: ieder hoofdstuk behandelt een nieuw interieurstuk, van bedden tot tafels, van stoelen tot banken.


Ga direct naar Het grote interieurstyling-handboek op BOL.com.

Recensie over Het grote interieurstyling-handboek

Het grote interieurstyling-handboek laat zien welke meubels je het beste koopt. Na het lezen van dit boek loop je als een ervaren meubelmaker door de meubelzaken om de kwaliteit van de constructie en materialen te beoordelen. Zo zul je veel minder vaak een miskoop doen! Maar dat is niet alles, want Frida geeft je ook meer dan genoeg praktische tips om over na te denken. Dat gaat van het kopen van de beste bank tot het ultieme nachtkastje. Wat zijn de voor- en nadelen van iedere basisvorm/uitvoering? Achter in het boek krijg je een aantal tips om een evenwichtig en fijn interieur samen te stellen.

Score: 8


Informatie

Titel: Het grote interieurstyling-handboek
Auteur:
Uitgever: Atlas Contact
Aantal pagina’s: 320
Type boek: Paperback
ISBN: 9789045048581
Prijs: 29.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.