logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Het grote boek van de natuur leert je alles over planten en dieren

het-grote-boek-van-de-natuur-amanda-wood-mike-jolly-boek-cover-9789059566989Ben jij soms ook zo nieuwsgierig naar de natuur? Hoe bepaalde processen werken, waarom er zo veel verschillende soorten vogelklauwen zijn of wat je bijvoorbeeld kunt zien aan gevonden veren? Dan is Het grote boek van de natuur echt iets voor jou! Daarin vind je namelijk ontzettend veel over de natuur, van bomen en planten tot zoogdieren, insecten, vissen, vogels en nog veel meer.

Groots en veelzijdig

Het mooie aan Het grote boek van de natuur is wel de veelzijdigheid ervan. Zo’n beetje ieder denkbaar element wordt besproken, van skeletten tot klauwen, van veren tot pootafdrukken, van planten tot dieren. Dit alles wordt in woord en beeld verteld, want een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden. En dat scheelt dus heel wat pagina’s! De illustraties hebben een vintage tintje. Dat wil zeggen dat ze er oud uitzien. Zo’n beetje uit de jaren dertig, als ik het correct inschat. Er is echter een klein minpuntje aan de veelzijdigheid van het grote boek: je kunt wel heel erg veel verschillende onderwerpen vinden, maar de onderwerpen worden niet echt ver uitgelegd.

Coole onderwerpen

Coole dingen, daar houden we wel van! En gelukkig zijn we in Het grote boek van de natuur ook bij het juiste adres. Want van de 67 verschillende platen die het boek rijk is (soms van 1 pagina, vaak van 2 pagina’s groot) vind je bijvoorbeeld ook onderwerpen als De kunst van het vermommen, Leven in een mangrove of Het vreemde vingerdier. Of wat dacht je van een plaat met superuilen, bijzondere jagers of wilde romantiek?

Informatie

Het grote boek van de natuur, Amanda Wood en Mike Jolley

Illustrator: Owen Davey
Uitgeverij de Fontein, 112 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789059566989. Prijs: 24.95 euro.

Recensie over Het grote boek van de natuur

Een mooi vormgegeven boek met echt alles over de natuur. De typische vormgeving is duidelijk en helder- de illustraties laten de dieren goed zien. De informatie per onderwerp is wat kort, maar zeker wel voldoende voor een goed antwoord op welke vraag je ook maar hebt. Het taalgebruik had iets eenvoudiger gekund, dat is nu soms wat moeilijk.

Score: 7Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.