logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Grolsch geeft Hoop, Geloof, Liefde en Geluk met nieuw speciaalbier

Het optimisme onder de Nederlanders keert langzaam aan terug. Zo ziet 63,8% de toekomst hoopvol en rooskleurig tegemoet en geeft 75,3% hun leven op dit moment een 7 of hoger. Dat blijkt uit onderzoek van bierbrouwer Grolsch* naar de stemming van de Nederlanders. De bierbrouwer wil dit hoopvolle en optimistische gevoel de komende maanden vasthouden én versterken. Daarom komt ze met een nieuw speciaalbier, een Lente IPA dat de naam Hoop draagt. Daarnaast roept Grolsch met de lancering van Hoop heel Nederland op hoopvolle verhalen met hen te delen. Deze verhalen gaat de brouwerij het komende jaar delen via social media en bierviltjes op terrassen door het hele land zodat we ons samen door de laatste loodjes heen kunnen slaan.

Vier speciaalbieren

Het speciaalbier Hoop maakt onderdeel uit van een vierdelige serie speciaalbieren. Na Hoop volgen Geloof, Liefde en Geluk. Als bierbrouwer die al meer dan 400 jaar middenin de samenleving staat weet Grolsch als geen ander dat positiviteit Nederland verder kan brengen. Dus dat is precies wat ze gaan doen door hun vier speciaalbieren uit de jaarlijkse Grolsch Proeverij te koppelen aan de gevoelens waar heel Nederland momenteel doorheen gaat. De vier thema’s  zijn gebaseerd op de blaadjes van een klavertjevier, een krachtig en herkenbaar symbool. In juli volgt het tweede speciaalbier: Geloof. De andere bieren, Liefde en Geluk, worden later dit jaar gelanceerd. De bieren worden geproduceerd in gelimiteerde oplage. 

Een bier vol ho(o)p 

Geïnspireerd op het thema Hoop brouwde Grolsch meesterbrouwer Marc Janssen een IPA: “Grolsch Hoop is een IPA waar ik, naast mooie hopsoorten, ook gember en lindebloesem aan heb toegevoegd. Vanaf de eerste slok, ruikt, proeft en voelt dit bier als de lente. Het is echt een IPA waarvan je weer Hoop krijgt. Ik kan persoonlijk niet wachten om deze IPA op het terras in de zon te drinken.” 

Een voorbeeld van een horecaondernemer die altijd hoop heeft weten te houden is Niels Mulder van Café Nielz in Almelo. “Onze drijfveer? Optimistisch blijven en kijken naar wat wél kan. Er komt een dag dat de horeca volledig open is en we mensen weer zien genieten op een vol terras. Natuurlijk heeft elke maand ons geld gekost en hebben we veel energie gestoken in het detacheren van medewerkers. En we zagen meer kansen: de afgelopen tijd hebben we geïnvesteerd in ons terras en de tijd gebruikt voor het bouwen van een extra kleedruimte en een nieuwe kantine voor ons personeel. We kijken nu uit naar een fantastische zomer en zien de toekomst met veel vertrouwen tegemoet!”

Een bier vol geloof

Het tweede speciaalbier Grolsch Geloof draait rond het thema Geloof: deze zomerse Weizen is fris en fruitig, met tonen van citrus en een frisse toets van kiwi. Het bier is gebrouwen met de Nelson Sauvin hop uit Nieuw Zeeland. Deze hopsoort zorgt voor de fruitige aroma’s in het bier, die doen denken aan de smaken van kiwi en witte zijn. Doordat het bier helemaal is uitgegist, ontstaat er een heerlijke droge afdronk – wat perfect past bij een zwoele zomeravond of als afkoeler van een warme zomerse dag. Zet ze dus snel koud en schenk je glas op geloof in een mooie, gezonde en vooral gezellige toekomst.

Liefde voor de herfst… en elkaar!

Het derde speciaalbier van Grolsch heeft de naam Liefde meegekregen. In deze gure herfstomstandigheden kunnen we inderdaad ook wel wat warmte en aandacht gebruiken. Dat houdt ons gezond! Een bakje troost laat zich blijkbaar prima combineren met een goede bockbier, zo bewijst meesterbrouwer Marc Janssen. Hij ging een samenwerking aan met koffiebranderij Peeze om samen Grolsch Liefde te maken: een bier dat erom vraagt om samen met vrienden gedronken te worden! Grolsch Liefde bestaat uit een herfst bock, gecombineerd met de speciale Doi Saket koffie van koffiebranderij Peeze. Daardoor heeft het echt een heel intens donkerrode kleur (voor mij was het bijna zwart). Tijdens het drinken proef je subtiel de koffie, maar vooral ook de aroma’s van melkchocolade. Het bier stroomt dan ook als een warme deken over je tong, zacht en vol van smaak. Vooral bij de afdronk blijft de koffiesmaak nog even hangen. Dat smaakt absoluut naar meer. Jij ook nog eentje?

Tijd voor wat geluk

Vloeibaar geluk… bestaat er iets mooiers? Met Grolsch Geluk komt het wel heel dicht in de buurt! In dit geval is het niet zo’n groot geluk, maar ieder mooi momentje kun je toch maar weer meepakken in deze donkere tijden. Geluk is het vierde en laatste Proeverijbier uit deze serie. Het is een winterse, donkere en daarmee ook ietwat zoete quadrupel bier, met een intens mooie diepdonkere kleur. Om het zoete nog wat extra te benadrukken is er zoethout en bergamot toegevoegd, waardoor de toetsen van karamel en citrus nog verder naar voren komen. Als je heel goed proeft, ontstaat er door het zoethout zelfs een beetje een dropsmaak, maar daar moet je fantasie wel een beetje naar op zoek gaan. Het is een mooi en vol bier, met een subtiele, aangename afdronk die vrij lang blijft hangen. Een fraaie afsluiter!

Verkoopinformatie

Deze Grolsch speciaalbieren (45cl) zijn beperkt verkrijgbaar. De beugelflessen worden verkocht bij Grolsch Proeverij Cafés door het hele land en bij Mitra.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.