logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Groen geluk, Lodewijk Hoekstra

Een beter leven begint bij jezelf. Dat klinkt als een enorm cliché, maar het is natuurlijk meer dan waar. Hoe kun je hopen op een betere toekomst als je er zelf niets aan doet? Daarbij kan inspiratie en informatie uit een best onverwachte hoek komen… of toch niet? Lodewijk Hoekstra kennen we natuurlijk als tuinman van een aantal bekende televisieprogramma’s. Wat ik persoonlijk niet wist (of ik had er simpelweg niet op gelet), is dat Lodewijk niet alleen begaan is met de groene wereld om ons heen, maar met het algehele milieu. Eigenlijk is het wel logisch – alles hangt immers samen – maar het is goed te zien dat een bekende naam zijn kennis met ons deelt in zijn boek Groen Geluk. Op de een of andere manier schept dat toch vertrouwen.

Het hele huis door

Lodewijk richt zich in Groen Geluk niet alleen op de tuin en het groen om ons heen (hoewel dat een fikse hoeveelheid aandacht krijgt natuurlijk: ieder zijn vakgebied!), maar ook andere aspecten krijgen genoeg aandacht om stappen te zetten naar een betere en meer milieubewuste levensstijl. Zo oppert hij niet alleen voor recycling, maar ook voor het kopen van duurzame producten (en niet klakkeloos iedere trend achterna te rennen). Lichamelijke verzorging, schoonmaken en bouwtechnieken komen ook kort ter sprake. Daar is voor veel mensen een flinke winst te behalen! Dat alles in een mooi, groen vormgegeven boek, op gerecycled papier en zonder glossy afwerking. Zo hoort het!

Ik – Jij – Anderen

Naast informatie lees je ook hoe Lodewijk zelf omgaat met de verschillende onderwerpen… denk daarbij aan licht in de tuin, bijvoorbeeld, of het aanplanten van een border. Heel erg leuk om te zien hoe iemand anders daar concreet antwoord op geeft. Na zijn invulling krijg je een aantal praktische opties waarmee je zelf aan de slag kunt om jouw leven en leefomgeving te vergroenen. Die zijn heel puntsgewijs en direct, je zou ze kunnen zien als een soort checklist. Door de tekst heen lees je over goede initiatieven en organisaties die zich gespecialiseerd hebben in dat ene onderdeel. Dat kunnen groene leveranciers zijn voor bijvoorbeeld planten (ja, daar ontkom je niet aan in deze review, Lodewijk! 😉 ) maar ook over bedrijven waar je terecht kunt om hulpmiddelen en accessoires te kopen die je vergroening een handje kunnen helpen. Een prettige aanvulling, zodat je het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden.

Ga direct naar Groen geluk op BOL.com.


Recensie over Groen Geluk

CooleSuggesties topper

Groen Geluk, dat hoef je niet te zoeken. Dat maak je zelf! Lodewijk Hoekstra, bekend van tv, laat in dit boek zien hoe jij vervuiling kunt tegengaan en mede kunt zorgen voor een beter milieu. Met slimme aanpassingen in en om je huis, een iets andere manier van aanpakken en aandacht voor je omgeving kun je met een heel kleine inspanning en een kleine concessie al zorgen voor een verbetering van ons klimaat… of in ieder geval het verslechteren een halt toeroepen. Het boek is toegankelijk geschreven, aangevuld met praktijkvoorbeelden en inspirerende personen en door het boek heen persoonlijke informatie over deze groene manier van leven. Toegankelijk, inspirerend en zeker haalbaar!

Score: 9


Informatie

Groen geluk,
Illustrator: nvt
Uitgever: The House of Books, 208 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789044356687. Prijs: 24.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.