logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game recensie: GRIP: Combat Racing


Als je de kaft en de naam ziet, weet je dat je een flinke adrenalinerush te wachten staat. GRIP: Combat Racing staat ook voor één brok snelheid, actie en flink knallen. Op alle fronten. En in alle dimensies. Want met Grip hoef je je niet te beperken tot de weg. Muren, plafonds… je racet overal op, over en langs! Ondertussen pik je coole upgrades op om je vijanden het leven zuur te maken. Het is dus eigenlijk Mario Kart meets Onrush in een futuristisch jasje.

Tiers en upgrades

Het zou natuurlijk best saai zijn als je alleen maar kunt racen en knallen. Er zit gelukkig ook een upgrademogelijkheid in GRIP: Combat racing. Naarmate je races wint verdien je namelijk XP, waarbij je langzaam een Tier hoger kunt komen. bij het bereiken van bepaalde Tier-grenzen krijg je automatisch upgrades in de vorm van nieuwe voertuigen, kleuren, skins en andere cosmetische upgrades. Hoe verder je in het spel vordert, des te cooler en indrukwekkender de wapens worden. Waar je in de eerste levels alleen kunt profiteren van een speed boost, knal je de tegenstanders een paar levels verder met een guided missile van het plafond. Bam!

grip combat racing screenshot
Uitdagende rush

Het zijn ook niet de sloomste wagens waar je in moet racen. De platte voertuigen met brede banden maken heel wat los bij jou als speler. Je controller zal een paar vingerafdrukken krijgen van het knijpen, je sticks worden tot het uiterste getergd. Het is een fikse adrenalinerush die je in het soepel spelende GRIP: Combat racing voor de kiezen krijgt. En dat is misschien nog wel het sterkste punt van het spel. De uitgekiende balans tussen snelheid, actie en de vele momenten waarop je toch echt een keuze moet maken… welke route ga je nemen? Oh! Te laat! Volgende ronde beter…


Recensie over Grip

CooleSuggesties topper

Houd je van over the top racegames? Dan is GRIP echt iets voor jou. Lekker racen en tegen muren op rijden: het kan allemaal. Tijdens het spel kun je coole wapens oppikken en inzetten of zelfs opsparen. Dat maakt het spel dynamisch en hyperactief. De chaos van wegen en paden, schansen en loopings maken het nog eens extra cool. Een echte aanrader.

Score: 9


Games koop je online bij:

Ga direct naar GRIP: Combat Racing op BOL.com.

Game info

Mindscape
PS4, PC, XBOX One, Nintendo Switch, racing. Prijs: 35 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.