logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Grillbijbel, Julius Jaspers

Nu het zonnetje zijn gezicht echt lijkt te laten zien, is het tijd om de barbecue weer tevoorschijn te halen. Waar we tot nu toe voornamelijk bezig waren met ovenschotels, stamppot en slow-cooked potten vol groente en sauzen, is het weer tijd om het vuur hoog te doen oplaaien om alles te grillen wat we tegenkomen. En ja – dat is niet altijd een goed idee. Sommige dingen kun je namelijk helemaal niet grillen… of zijn wel grillbaar, maar verdienen daarna de nodige liefde en aandacht. Tijd om Het Grote Boek te raadplegen: de Grillbijbel!

Expert in aantocht: Julius Jaspers

Julius Jaspers is een echte kok in hart en nieren. Volgens mij is het knap lastig om met deze man een gesprek aan te knopen dat vroeg of laat niet bij eten uitkomt. Tenminste… wat ik dan van hem ken (ik heb nog niet de eer gehad om met hem te spreken). In de Grillbijbel vertelt hij vol overgave over al zijn ervaringen op het gebied van grillen, of dat nu op een barbecuerooster is, een bakplaat, een planchaplaat, de ovengrill of aan het spit.

Aziatische invloeden

Als je het werk van Julius Jaspers een beetje kent (zijn kookboeken, restaurants, optredens in de kookprogramma’s), dan weet je dat Julius een groot fan is van de barbecue… en de Aziatische keuken. De recepten in dit boek zijn dan ook doorspekt met Aziatische invloeden, waardoor je recepten in handen krijgt uit de Taiwanese, Japanse of Koreaanse keuken, recepten met ras el hanout, vijfkruidenpoeder of sojasaus, gember en andere pittige smaakmakers. Maar er staan ook genoeg recepten in uit andere landen, vrees niet! Ook de Franse en Amerikaanse grilltechnieken komen goed aan bod.

Leuk om te lezen, praktisch om te doen

Het bijzondere aan de boeken van Julius Jaspers zijn wel dat ze niet alleen praktisch zijn om uit te voeren, maar ook nog eens erg leuk om te lezen. De recepten zitten tjokvol anekdotes, eigen ervaringen, tips en suggesties, weetjes en kleine kooktechnieken. Soms zijn ze grappig, soms herkenbaar, maar in alle situaties voegen die ‘sfeerteksten’ iets toe aan ieder recept. En maken die sfeerteksten het ook gewoon leuk om het boek te lezen.


Ga direct naar Grillbijbel op BOL.com.

Recensie over Grillbijbel

CooleSuggesties topper

In de Grillbijbel vertelt grillkoning Julius Jaspers je alles over de verschillende grilltechnieken, waarbij je wordt meegenomen van de grillplaat tot het grillrooster van de barbecue, van de ovengrill tot het open vuur met een spit. Het kookboek is ingedeeld op het belangrijkste ingrediënt dat je gebruikt (lees: het type vlees dat het hoofdbestanddeel vormt van het gerecht), maar er is ook een hoofdstuk aanwezig voor groentegerechten, zoete gerechten, brood, bijgerechten en een aantal heel praktische basistechnieken. Dat maakt de grillbijbel een boek om echt ‘in te groeien’ en is het geschikt voor de enthousiaste beginner, maar ook voor de ervaren grillist.

Score: 9


Informatie

Titel: Grillbijbel
Auteur:
Uitgever: Carrera Culinair
Aantal pagina’s: 432
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789048865499
Prijs: 34.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.