logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Grijze Jager: de jacht op het schaduwdier, John Flanagan

De Grijze Jager - De jacht op het schaduwdierDe boeken over de Grijze Jager worden over de hele wereld gelezen. Het is dan ook een te gekke serie, die tot de fantasie spreekt. Een bijna magische wereld vol ridders, mysteries en natuurlijk de Grijze Jagers, een soort sluipmoordenaars die vervelende klusjes weten op te lossen door heel geduldig en verstandig te werk te gaan. Onopvallende mensen, die veel meer in hun mars blijken te hebben dan je zou vermoeden. Tja, val daar maar eens niet voor! De Grijze Jager: De jacht op het schaduwdier is overigens een boek apart: het gaat niet over Will, de Grijze Jager die je vanaf het begin van de reeks hebt gevolgd, maar juist over diens leerling, Maddie.

Meisjes op jacht

In het bijna middeleeuws aandoende wereldje van De Grijze Jager reizen de mensen te voet of per paard. Wanneer Wil een tijdje van huis moet, blijft Maddie alleen thuis. Dat is een mooi moment op de voorraad pijlen weer eens aan te vullen, waar ze zich dan ook vol over gave op stort. Tot er ineens twee mensen voor de deur staan, zoekend naar een gunst van de Grijze Jager. Hun schapenweide wordt namelijk lastiggevallen door een mysterieus beest. Het heeft ze al twee ooien gekost, en veel meer verlies kunnen ze zich niet veroorloven. Helaas voor hen is Wil buiten de deur. Enkel zijn leerling Maddie is er. Maar ja: dat is én een leerling, én een meisje! Zij is vast niet opgewassen tegen zo’n mysterieus monster… met tegenzin nemen ze het aanbod van Maddie aan om te gaan kijken.

Mopperend gezelschap

Je kunt je voorstellen dat het verblijf van Maddie aan de boerderij van het boerenechtpaar niet helemaal van een leien dakje gaat. Sterker nog: Gertie en Hector blijven steeds uit de hoogte doen tegen Maddie en zeggen open en eerlijk dat ze helemaal geen heil zien in haar acties. Ze weet vast niet wat ze doet. Dat maakt Maddie echter nog een stuk vastberadener: ze wil zichzelf kostte wat kost bewijzen. En dat doet ze, helemaal op haar eigen manier.


Recensie over De Grijze Jager: De jacht op het schaduwdier

Het jacht op het schaduwdier is een boek uit de reeks van de Grijze Jager dat helemaal buiten de normale reeks valt. Je kunt het dus perfect lezen als tussendoortje of als tussenvormpje van de boeken. Het valt natuurlijk wel binnen de reeks – Maddie is op dit moment leerling van Will, maar veel verwijzingen worden er niet gemaakt naar de serie. Het is gewoon een super spannend boek, in stijl van de normale reeks. Een spannend avontuur met een powervrouw in het midden.

Score: 8


Informatie

De Grijze Jager: De jacht op het schaduwdier,
Gottmer, 92 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789025768263. Prijs: 7.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.