logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: De Grijze Jager 16 – De vlucht uit Falaise

De Grijze Jager 16 De vlucht uit Falaise recensie

In het 16e deel van de uitermate succesvolle Grijze jager reeks gaat het over wat er met Will en Maddie gebeurt nadat ze prins Gilles probeerden te bevrijden, wat mislukte. Als je deel 15 van deze boekenserie nog niet hebt gelezen raad ik je af om dit deel wel te lezen, aangezien je echt de informatie uit het vorige boek nodig hebt om De Vlucht uit Falaise te begrijpen. In principe hoef je de boeken daarvoor niet gelezen te hebben, omdat De Grijze Jager 15 niet echt ergens een vervolg op is. Het is eigenlijk gewoon een boek met dezelfde personages als het deel daarvoor, ‘Het duel bij Araluen’.

Mijn verwachting

Het boek ‘De vlucht uit Falaise’ is een erg leuk vervolg op De Vermiste Prins. Ik had in het vorige boek al een vermoeden dat er iets bijzonders was met de zwerver die in dit boek als Tomkin geïdentificeerd wordt. Dat was gelukkig correct, aangezien het er anders niet al te goed uit zou hebben gezien voor Will en zijn leerlinge. Want nadat ze betrapt werden, werden ze op twee verschillende plekken gevangen gehouden. Eerst ergens in de kerkers, waar het koud en nat was. Vervolgens kregen ze een betere cel, namelijk een fijne kamer. Wel bewaakt natuurlijk, zelfs de buitenkant van de toren was glad gemaakt zodat ze niet konden klimmen. Will had meteen door wat de verborgen boodschap was. Als ze meewerkten met wat Lassigny ook voor hen in petto had kregen ze de kamer. Zo niet, de kerkers. Lassigny wilde namelijk van alles weten over het leger van Araluen, en dan vooral over de befaamde Grijze jagers. Eerst vertellen Maddie en Will hem niks, maar daarna besluit Will om hem toch dingen over de Grijze jagers te vertellen. Hij vertelt alles, in de hoop Lassigny af te schrikken.


Ga direct naar De Grijze Jager 16 – De vlucht uit Falaise op BOL.com.

Recensie over De Grijze Jager 16 – De vlucht uit Falaise

CooleSuggesties topper

Ik vond het, net zoals de rest van de serie, een geweldig boek. Spanning, actie, avontuur, eigenlijk alles wat de meeste tieners leuk vinden. Ik vind het wel jammer dat Cassandra een beetje naar de achtergrond is verdwenen de afgelopen boeken, aangezien ik haar altijd wel een leuk personage vond. Maddie is ongeveer hetzelfde, maar ik zou het leuk vinden om in een volgend boek een missie te zien waar Cassandra en Maddie samen aan werken.

Score: 9


Informatie

Titel: De Grijze Jager 16 – De vlucht uit Falaise
Auteur:
Uitgever: Gottmer
Aantal pagina’s: 272
Type boek: Paperback
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789025772741
Prijs: 16.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.