logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: De Grijze Jager – De vermiste prins, John Flanagan

De Grijze Jager De vermiste prins

In alweer het vijftiende deel van de befaamde Grijze jager reeks, wordt koning Duncan van Araluen benaderd door koning Philippe van Gallica. Zijn zoon is hoogst waarschijnlijk ontvoerd door een baron van Gallica genaamd Lassigny. Hierop stuurt de koning van Araluen de grijze jager Will en zijn leerling op pad, die nota bene de kleindochter van de koning is. Ze gaan undercover. Will als speelman ( minstreel) en Maddie gaat als jongleur en messenwerper. Will is al eerder op zo’n soort missie geweest dus dat komt wel goed. Maar Maddie daarentegen heeft nog nooit zoiets gedaan. Ze moet alles nog leren. Gelukkig heeft ze met haar grijze jager-opleiding al goed getraind op messenwerpen. 

Op pad

Als ze op pad gaan weet natuurlijk niemand dat ze eigenlijk grijze jagers zijn. Zelfs koning Philippe niet. Hoe minder een mens weet, hoe minder hij eruit kan flappen. Ze trekken van dorpje naar dorpje want ze moeten natuurlijk niet laten zien dat ze op weg zijn naar het kasteel van Gallica. Daardoor zijn ze natuurlijk wel veel trager, maar weet baron Lassigny niet dat ze komen. Of tenminste dat er grijze jagers in het land zijn. Dat is ook meteen de reden dat Will is uitgekozen. Hij kan heel goed spelen op zijn mandola. Als ze uiteindelijk bij het kasteel aankomen moeten ze nog een manier vinden om zich onopvallend kenbaar te maken aan de koning. Daarna is het nog een hele klus om de prins ook nog eens te bevrijden. Maar goed, het zijn natuurlijk wel twee grijze jagers.


Ga direct naar De Grijze Jager – De vermiste prins op BOL.com.

Recensie over De Grijze Jager – De vermiste prins

CooleSuggesties topper

ik vind het een goed boek, maar dat was natuurlijk te verwachten. Het is weer een hele andere wending dat de serie krijgt door dit boek. In de andere boeken werd er niet zoveel aandacht besteed aan Gallica. Dus is het leuk dat het er nu vooral afspeelt.

Score: 9


Informatie

Titel: De Grijze Jager – De vermiste prins
Auteur:
Uitgever: Gottmer
Aantal pagina’s: 304
Type boek: Paperback
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789025772697
Prijs: 16.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.