logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Resident Evil – Vendetta


Resident Evil - Vendetta Resident Evil – Vendetta is niet zo maar een film uit de reeks Resident Evil-films met Mila Jovovich in de hoofdrol. Nee, het is eerder een soort spin-off. Of was het nou andersom? Het is eerder een add-on game, waarbij die link niet zo gek is als je bedenkt dat de film helemaal CGI is: het is een animatiefilm! Daarmee waan je je helemaal in de horror-survivalgames. Laat je ook niet door de titel verwarren. Het is een horrorfilm met mismaakte zombie-achtige schepsels, maar daarmee is het eigenlijk wel gedaan met de vergelijking met de films op. Sterker nog: de animatiefilms van Resident Evil steunen juist op de game-franchise.

Stoere legermannen

Er wordt in Resident Evil – Vendetta namelijk lustig geëxperimenteerd met biologische wapens. Er zijn weinig mensen die opgewassen zijn tegen de ondode schepsels die zo maar uit het niets lijken te ontstaan uit mens en dier. Dat kwaad moet dus worden gestopt! Dus als een onbevreesde vijand uit wraak een dodelijk virus loslaat, roept BSAA-kapitein Chris Redfield de hulp in van agent Leon S. Kennedy en professor Rebecca Chambers om de doodsboodschapper uit te schakelen en New York te redden. Beide helden hebben zo hun ervaringen met biowapens en zijn echte doorze     tters. En dat doorzettingsvermogen zullen ze nodig hebben!

Conclusie over Resident Evil: Vendetta

Dit is de derde film die gebaseerd is op de computergames van Resident Evil. De computergeanimeerde film is netjes afgewerkt en volgt een bizar verhaal. Het voordeel van een animatiefilm is natuurlijk dat je heel wat meer effecten ter beschikking hebt, en die worden dan ook dankbaar gebruikt. De computeranimaties zien er geweldig uit, hoewel ze soms de menselijke soepelheid missen. Qua muziek, spanning en actie zit heel Vendetta op een geweldig hoog niveau. Griezelen maar! Door: Score: Resident Evil: Vendetta krijgt 8 van de 10 punten.