logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Ontsnapt uit de Dode Hoek, Paul van Loon

Veilig Verkeer Nederland (VVN), TLN (Transport en Logistiek Nederland), Kinderboekenschrijver Paul van Loon en TOTAL in Nederland zijn een heel goede campagne gestart, waarbij aandacht wordt gevraagd voor de Dode Hoek van vrachtwagens, waar jaarlijks toch weer heel wat slachtoffers door vallen. Iedere vrachtwagen heeft namelijk een paar punten waarop ze niet kunnen zien wat er voor of naast hen is, ondanks de toevoeging van een aantal spiegels. Deze dode hoek is onvermijdelijk, en vraagt niet alleen extra aandacht van de vrachtwagenchauffeurs, maar ook van de andere weggebruikers. Wil je weten hoe dat werkt? Download dan de app Uit de hoek.

Griezelbus Dode Hoek

De dode hoek van vrachtwagens heeft natuurlijk een naam waar griezelverhalenschrijver als Paul van Loon zeker wat mee kan. Hij heeft zich door dit fenomeen laten inspireren tot het schrijven van een kort maar super spannend avontuur, dat helemaal draait om de dode hoek van vrachtwagens. Als je bekend bent met de verhalen van de griezelbus, kan je ook de duistere en mysterieuze Ferluci, die de dienst uitmaakt in de Andere Wereld. In een poging om meer zieltjes naar de AW te krijgen, schept hij een nieuwe dimensie die alleen te benaderen is vanuit de dode hoek. Zijn trouwe metgezel, Beentjes, sluimert in de schaduw van onze wereld in zijn De Griezelbus om de zieltjes van aangereden kinderen meteen op te pikken.

Rafael

het boek Dode Hoek draait allemaal om Rafael, die tijdens zijn fietstocht van school naar huis geschept wordt door een vrachtwagen. Hij raakt daarop direct in coma (zijn ziel is inmiddels door Beentjes opgepikt). Rafael geeft dus geen enkel teken van leven. Sam, een meisje dat heel goed bevriend is met Raphaël, kan niet goed overweg met het hele gebeuren. Ze gelooft niet dat Rafael zomaar in een coma ligt, zeker niet nadat ze dromen heeft gehad waarin de jongen haar om hulp vroeg. Zij is niet de enige rare signalen vanuit de Andere Beeld heeft gekregen. Klasgenoot Samir heeft vergelijkbare ervaringen. Wanneer ze in contact komen met de vreemde dokter Hansen, krijgen ze ineens de mogelijkheid om zelf de Andere Wereld te betreden en te zoeken naar de verloren zieltjes. Maar dat is natuurlijk een situatie waar je liever niet in verkeert!

Ga direct naar Ontsnapt uit de dode hoek op BOL.com.


Recensie over Ontsnapt uit de Dode Hoek

dit compacte avontuur is een echt Griezelbus avontuur. Het volgt alle lijnen en stramienen die bij de verhalenreeks horen. Het is prettig geschreven en sluit helemaal aan op de belevingswereld van kinderen. De duistere opperbaas Ferluci komt regelmatignaar voren met zijn snode plannen en Beentjes zorgt voor de komische noot met zijn vreemde gebrabbel. Naast slachtoffer Raphaël speelt vooral de roodharige Sam de hoofdrol, compleet met haar hulpje Samir en de vreemde professor is het verhaal helemaal compleet. Achter in het boek vind je informatie van Veilig Verkeer Nederland over de dode hoek en hoe je daar het beste mee kunt omgaan. Ontsnapt uit de Dode Hoek is dan ook een boek dat je absoluut niet kunt laten liggen. Het maakt heel goed duidelijk wat de gevaren zijn en vertelt uiteindelijk ook hoe je deze gevaren kunt omzeilen.

Score: 8


Informatie

Ontsnapt uit de dode hoek,
Illustrator: Caren Limpens
Uitgever: Leopold, 108 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789025877354. Prijs: 13.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou: