De Griekse keuken
Eén ding is duidelijk: de Griekse keuken heeft nog steeds een heel grote rol in het leven van Rianne. En die kennis deelt ze graag middels haar recepten, die in dit omvangrijke boek staan vermeld. Daarbij heeft ze een uitgebreide indeling aangehouden: het boek heeft maar liefst 17 hoofdstukken met recepten, naast een paar hoofdstukken met algemene inormatie over ingrediënten en de plaats van ‘eten’ in de Griekse cultuur. Door de rijke hoofdstukindeling hoef je nooit echt lang te zoeken naar een geschikt recept. De hoofdstukken in Griekenland – het kookboek verwijzen niet naar het eetmoment, zoals sommige boeken dat doen, maar juist op de manier van bereiden of het hoofdingrediënt. Olijfolie en olijven, bijvoorbeeld, of kaas, eieren en yoghurt. Natuurlijk mogen vis, schaal- en schelpdieren niet ontbreken, en is er ook ruim aandacht voor desserts en gebak.Geheime recepten
Het is altijd moeilijk om unieke en authentieke recepten te vinden. Je moet eigenlijk maar net iemand kennen die zich er in heeft verdiept. En wat is er nu beter dan iemand die er jaren lang zelf hebben gewoond? In Griekenland – het kookboek vind je een grote variatie aan recepten, van de zonnige schotels van de eilanden tot de eerlijke, pure gerechten uit de bergdorpen. Bekende gerechten zijn dolmades (gevulde wijnblaadjes), gyros, souvlaki en tzatziki. Veel minder bekend zijn regionale specialiteiten als dolmades van aubergine of courgettebloemen, en tzatziki met walnoten en munt. En ook die kom je in dit kookboek tegen! Laat je vooral onderdompelen in de Griekse keuken, en ontdek dat die veel ruimer is dan de beperkte gerechten die je in onze Griekse restaurants tegenkomt.Kleurrijk
Leuk is dat de schrijfster van Griekenland – het kookboek keuken zich niet alleen beperkt tot het plaatsen van recepten, maar ook tot het schrijven van korte anekdotes en verhaaltjes bij die recepten. Zo komen de recepten stuk voor stuk goed tot leven. Een leuke aanvulling! De recepten zelf staan meestal op één grote rij geschreven, met meerdere recepten op één pagina en doorlopend naar een andere pagina. Dat is niet altijd even praktisch, maar biedt wel een mooie value for money. Dit boek is al eerder uitgegeven in een zwart-wituitgave, maar deze versie is voorzien van sfeervolle en smakelijk ogende kleurenfoto’s. Griekenland – het kookboek, Rianne Buis Karakter koken, 444 pagina’s, hardcover. Prijs: 29,99 euro. ISBN: 9789045209173Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op: