logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Greta

De jonge Frances (Chloë Grace Moretz) leeft in New York met haar beste vriendin, maar mist haar net overleden moeder. Wanneer ze op een dag in de metro een groen handtasje vind en deze terugbrengt naar de rechtmatige eigenaar, ontstaat er al vrij snel een bijzondere vriendschap. De twee vrouwen lijken elkaar echt nodig te hebben, zo lijkt het. Frances’ huisgenote Erica waarschuwt dat hun vriendschap te ver gaat, maar daar wil Frances niets van weten. Maar al gauw blijkt dat de weduwe een sinister geheim met zich meedraagt. Zo gemakkelijk komt Frances echter niet van de volhardende Greta af. Deze ontaard namelijk als een moderne heks, die haar pijlen gericht heeft op de onschuldige Frances.

Bijna goed

Chloë Grace Moretz en Isabelle Huppert schitteren in deze sfeervolle en bloedstollende thriller van Oscar® winnaar Neil Jordan (Interview with the Vampire, The Crying Game). De producenten van Greta zijn bekend van onder andere The Age of Adaline, Inglourious Basterds en Good Will Hunting. Toch weet Greta niet in alle opzichten te overtuigen. Hoewel het verhaal leuk in elkaar steekt en best geloofwaardig zou kunnen zijn, zijn er meer dan genoeg wendingen in het verhaal die zo voorspelbaar (en dom) zijn, dat het de film toch wel aanzienlijk omlaag trekt.

Ga direct naar Greta op BOL.com.


Recensie over Greta

Een film waarin leegtes opgevuld worden door nietsvermoedende voorbijgangers en behulpzame jonge meisjes is een voorbode voor veel narigheid. Greta, de oude dame in de film, blijkt dan ook een heel bizarre agenda te hebben… gruwelijke geheimen die het best verborgen blijven. Hoewel de actrices hun rollen vol overgave spelen, zitten er een aantal hiaten in het verhaal van de film. Dat is bijzonder jammer, het zou een heel goede film kunnen zijn!

Score: 6


Informatie

Titel: Greta
Uitgever: The Searchers
Tijdsduur: 98 minuten
Genre: thriller.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.