logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Gravitrax knikkerbaan, Ravensburger


Vorig jaar kwam Ravensburger met een briljant concept: Gravitrax. Een knikkerbaan in een nieuw jasje, zo zou je kunnen zeggen. Met banen, verhogingen, bochten en leuke accessoires kun je met Gravitrax de meest bijzondere banen opbouwen en ontwikkelen. Met de startersset krijg je al meer dan 100 bouwelementen, zodat je genoeg banen kunt bedenken. Bovendien krijg je ook een voorbeeldenboekje meegeleverd, die je wat verder helpt als je vast komt te zitten met je inspiratie. Het leuke is, dat je hierdoor meteen het een en ander leert van natuurkundige eigenschappen en wetten. Zonder ze echt te leren, natuurlijk.

Meer Gravitrax

Er waren al een paar manieren om je GraviTrax kogelbaan uit te breiden met extra functies, zoals een magnetisch kanon die je kogel meteen extra power geeft, een looping (perfect in combinatie met het kanon), de katapult of de kogelslinger. Maar er zijn nog meer manieren om je baan uit te breiden, waaronder een lifter, een scoop, tunnels en zelfs trampolines. Deze gebruik je in combinatie met je bestaande onderdelen, zodat je misschien wel je hele kamer kunt voorzien van een gave baan!

Nieuwe tools

De nieuwe onderdelen brengen een leuke extra dimensie in je baan. Zelf ben ik heel erg enthousiast over de tunnels. Eigenlijk zijn die het meest eenvoudig, maar het feit dat de metalen kogel even door een tunnel gaat, maakt de verrassing des te groter. Met de Scoop en de Lifter kun je de kogel naar een hoger punt brengen, zodat je weer nieuwe energie kunt krijgen voor het vervolg van de baan. Bij de Lifter moet je overigens wel zelf actie ondernemen door de knop in te drukken. Dat is jammer, het zou heel gaaf zijn als deze automatisch zou wegschieten zodra er een nieuwe kogel bij komt. Dan kun je een infinity loop maken! De trampoline is grappig, maar wel even puzzelen voor je ze goed hebt gepositioneerd. Snelheid, hoogte en de schuinte van de trampoline hebben zo allemaal hun effect op het verloop van de baan.

Gebruik de gratis App

Wil je je GraviTrax kogelbaan overal mee naar toe nemen? Of wil je de baan ervaren, gezien vanuit de kogel? Ga dan naar de App Store en download de gratis app voor je smartphone. Met de gratis app kun je je baan interactief beleven en de kogel volgen vanuit verschillende camerastandpunten – en met de Virtual Reality functie kun je de baan beleven zoals de kogel hem beleeft! Hoe cool is dat! Voor deze functie is het gebruik van een VR hoofdset aanbevolen.

Ga direct naar Gravitrax op BOL.com.


Recensie over Gravitrax

CooleSuggesties topper

Gravitrax is leuk voor jong en oud. Geloof me, ik spreek uit ervaring. Het is zo leuk om een knikkerbaan te maken, zeker als het op een heel flexibele manier gaat en je allerlei leuke functies kunt toevoegen aan je baan, zoals bruggen, splitsingen, trampolines, liften en kanonnen. De nieuwe uitbreidingen spreken absoluut tot de verbeelding. Prettig is het feit dat je niet alleen die ene uitbreiding krijgt, maar ook wat extra baandelen.

Score: 9


Informatie

Gravitrax, Ravensburger
Meer weten?
Prijs: 10.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.