logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gravitrax: de wetenschap binnen handbereik

Vorig jaar was het genomineerd voor Speelgoed van het Jaar, en wat ons betreft had Gravitrax het voor de categorie 8-9 jaar echt wel mogen winnen. Het is namelijk de gepimpte versie van de knikkerbaan. Dat ik daar vroeger veel mee speelde zal misschien een beetje meespelen in mijn oordeel. Ik had destijds hele stellages gebouwd in mijn slaapkamer, met gigantische knikkerbanen tot gevolg. Keukenrollen die konden kantelen, stukjes met dominostenen, katapulten, wipwappen, ga zo maar door. Was Gravitrax toen al te koop, dan was ik waarschijnlijk zo iemand die alle sets in huis zou hebben.

Interactieve knikkerbaan

Gravitrax is namelijk echt wel een Knikkerbaan met een hoofdletter K! Deze baan kun je helemaal zelf samenstellen, maar is zo veel meer dan dat. Het bevat verschillende elementen die je met elkaar kunt laten samenwerken, zoals trampolines, liften, kogelslingers, loopings en nog veel meer. Daar kun je toch alleen maar enthousiast van worden? De starterset alleen al bevat meer dan 100 verschillende onderdelen, waarmee je een indrukwekkende baan kunt bouwen. Wie weet lukt het jou wel om een baan te maken die zichzelf in stand houdt, waarbij de kogel kan blijven rollen? Dat zou toch wel heel cool zijn, niet?

Creativiteit

Als je kijkt naar het concept van Gravitrax, dan is het veel meer dan een normale knikkerbaan. Het is een dynamisch systeem, waarbij je creativiteit de grenzen aangeven. Je zult telkens weer nieuwe constructies bedenken en uitproberen of je ze werkend krijgt. Dat is het gave van dit systeem. Dat je daarnaast ervaart hoe verschillende natuurkundige processen in elkaar steken en hoe je ze kunt gebruiken om stoere effecten mee te krijgen, dat is gewoon een bonus. Van dat soort extra voordelen houden ze wel, bij online speelgoedwinkel Lobbes. Daar hoef je niet eens bij na te denken! Nee, jij hoeft alleen maar lekker te bouwen en te kijken of je baan goed werkt. Of je iets nieuws kunt proberen, uitbreidingen kunt bedenken of gave stunts kunt maken met de knikkers.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.