logo-liggend-wit-donkerblauw

Een zomer vol ontspanning: ontdek ruim 50 unieke escapes in eigen land

Tussen de alledaagse drukte een ontspannen moment opzoeken? Duik de natuur in. En voor wie niet weet waar je dan naartoe moet is er nu de oplossing. Rivella en Barts Boekje introduceren de e-guide RUST!: een online gids met meer dan 50 verstopte plekjes en oases van rust in de natuur. Een echte must-have voor de zomer, want met dit lekkere weer is er niets leuker dan nieuwe herinneringen maken met vrienden en familie bij een onontdekte parel, gewoon in eigen land. Ervaar bijvoorbeeld (letterlijk!) de natuur in het BloteVoetenPark in Brunssum of trek je even terug uit de drukte van onze hoofdstad in de Zentuin op Prinseneiland.

barts boekje

RUST!

Mensen hebben steeds meer de behoefte om aan de drukte van alledag te ontsnappen. Geen werk, geen dagelijkse hectiek en even weg van huis. Een behoefte die door de pandemie alleen nog maar is versterkt, aangezien we de afgelopen jaren vooral binnenshuis de boel draaiende hebben moeten houden. Rivella wil iedereen aanmoedigen om die momenten van rust te pakken en het merk is daarom in samenwerking met reis- en lifestyleplatform Barts Boekje op zoek gegaan naar plekken waar men die drukte even kan ontlopen. Gebundeld in de e-guide RUST! zijn er verstopte plekjes in- en net buiten de stad verzameld. Van verborgen stadstuinen tot picknickplaatsen in the middle of nature, de e-guide laat de consument tientallen plekken zien waar ze even een moment van rust kunnen vangen.

Ontspanning in de natuur

Nederland kent namelijk genoeg plekken die perfect zijn om je even uit de stad te onttrekken. In de e-guide wordt de consument meegenomen naar de mooiste natuurplekjes in Gelderland, Flevoland, Noord-Holland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg.

Haarlemse Hofjes, Haarlem

“Picknicken in de Haarlemse hofjes is minstens zo leuk als de horeca. Haarlem is een fantastische stad, dankzij de oude gebouwen, de gezellige horeca en fijne vibe. Woon je (in de buurt van) Haarlem en houd je wel van een wandeling, dan zijn de hofjes een echte aanrader.”

Tuin Moes, Almere

“In nieuwbouwstad Almere wordt ruimte gegeven aan een nieuwe, meer natuurlijke manier van bouwen. In de wijk Oosterwold bepaalt niet de gemeente de look van de wijk, maar geven de bewoners zelf invulling aan hoe deze eruit komt te zien. Oosterwold is een wijk die organisch groeit en bebouwd wordt. Hier vind je Tuin Moes waar 50 gezinnen uit de buurt hun groenten zelf oogsten. Ook hebben ze hier soms workshops.”

Wittemer Wijngaard, Wittem

“De Wittemer Wijngaard ligt in de Limburgse heuvels. Dit is de eerste wijngaard die je tegenkomt op de wandeling Route des Vins. Geniet tussen de margrietjes van het uitzicht op de wijngaard en het dal.”

“Dat is wel zo lekker”

Afgelopen maand introduceerde Rivella een gloednieuwe merkcampagne waarin smaak, natuur en samen genieten centraal staan. Laura Beenders, Brand Development Manager Rivella: “Door het drinken van Rivella verbreek je even de connectie met het drukke leven, want met één slok waan je je in de natuur. Dit is wat we met de e-guide RUST! verder tot leven willen brengen. Waarbij we de consument ook echt willen inspireren een moment van ontspanning in de natuur op te gaan zoeken en samen met vrienden of familie de rust te vinden – en te genieten.”.

Download hier de e-guide RUST! Er wordt nog gewerkt aan een vervolg op e-guide RUST!, waarin tips uit de andere zes provincies in Nederland aan bod komen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.