logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gratis de leukste spellen met vrienden of familie spelen vanuit huis

Asmodee, distributeur van bordspellen en trading card games, maakt thuisblijven voor iedereen leuker: talloze gezelschapsspellen zijn vanaf nu gratis te spelen, zowel in de woonkamer als online met vrienden. In deze uitdagende tijd hebben families en vrienden entertainment meer dan ooit nodig. Daarom zijn de Print & Play en Connect & Play-concepten ontwikkeld, inclusief speciale gratis versies van publiekslievelingen, zoals Ticket to Ride, Dobble en Unlock!

“In deze moeilijke tijden van de wereldwijde COVID-19 crisis, vinden we het prettig om families een manier van spelen te bieden in een veilige en comfortabele thuissituatie.” 

Stephane Carville, CEO van Asmodee

Print & Play

Gratis spellen in een handomdraai via Print & Play

Dankzij Print & Play kan iedereen gratis van allerlei leuke spellen uit het aanbod van Asmodee genieten. Het enige wat je nodig hebt is een printer om jouw eigen versie van het spel uit te draaien. Voorbeelden van spellen die de Print & Play-makeover hebben gekregen en je kosteloos kunt printen zijn: het op escape rooms geïnspireerde Unlock!, Ticket to Ride – Blijf Thuis, Dobble, Dixit en Pandemic: Hot Zone, waarin spelers zelf de helden van de wereld kunnen worden door een pandemie te voorkomen. Kunnen zij de dreiging tegenhouden voordat het te laat is?

We hopen dat de gratis ‘Print & Play’ en ‘Connect & Play’ spellen een vorm van verlichting, avontuur en plezier bieden voor iedereen.”

De lijst met beschikbare titels voor Print & Play bestaat uit:

Dobble
Een spel van snelheid, concentratie en observatie. Dobble daagt je uit om dezelfde symbolen te vinden. De speler die als eerste het symbool weet te benoemen wint de kaart. Het spel is geschikt vanaf 6 jaar en ouder en is te spelen in maar liefst 5 verschillende varianten. 

Dixit
Een fantastisch geïllustreerd spel waarbij spelers op basis van creatief raadselwerk punten verdienen. In het bekroonde bordspel Dixit gaan spelers aan de hand van prachtige geïllustreerde kaarten proberen te raden welke kaart past bij de uitleg van de tegenspeler. Om te winnen moet je zorgen dat je je medespelers overtuigd raken van jouw verhaal. Het spel is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar en ouder.

Timeline Classic 
Het spel dat intuïtie en kennis combineert en daarom uitermate geschikt is als educatief spel. In Timeline Classic moeten spelers onderwerpen in de juiste tijd op een tijdlijn plaatsen. Het spel bevat kaarten met belangrijke gebeurtenissen, ontdekkingen of uitvindingen over de hele wereld. Het spel is geschikt voor spelers van 8 jaar en ouder. 

Unlock! 
Het coöperatieve kaartspel, geïnspireerd door escaperooms, maakt gebruik van een eenvoudig systeem zodat je door scènes kunt zoeken, objecten kunt bekijken en puzzels op kunt lossen. Speel Unlock! en ga op avontuur door een te gek verhaal gewoon aan je keukentafel. Het spel bevat verschillende scenario’s en wordt ondersteund door een app. 

Cortex Challenge
Een trainingssessie voor het brein. In het spel testen de spelers hun geheugen, denkkracht en snelheid. In 8 verschillende uitdagingen van memory tot doolhoven en van kleurenpuzzels tot logica, verdienen spelers punten. De speler met de meeste punten wint. Het spel Cortex Challenge is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar en ouder. 

Combo Color
Combo Color is een strategisch familiespel. Ontdek en vergroot je gebied door de vakken in te kleuren terwijl je ook voorwerpen verzamelt en combineert om te winnen. Als het hele bord is ingekleurd stopt het spel en is het tijd om de punten te tellen. Geschikt voor spelers vanaf 8 jaar en ouder 

Kijk voor meer informatie over het ‘Print & Play’ initiatief en download de zes verschillende bordspellen op de website van Asmodee Print & Play.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Connect & Play

Op een veilige manier samen zijn met Connect & Play

Ook biedt Asmodee een manier aan om spellen samen met vrienden te spelen zonder dat daar ook maar iemand zijn huis voor hoeft te verlaten. Dankzij Connect & Play kan iedereen vanuit zijn luie stoel aansluiten bij aangepaste versies van de meest populaire familiespellen uit het assortiment van Asmodee.

Connect & Play kan gezien worden als een uitbreiding van het Print & Play-concept, waarbij vrienden en families zich door middel van videobellen (Zoom of Microsoft Teams) kunnen vermaken met de leukste spellen. Het collectieve plezier tijdens het spelen is voor iedereen zichtbaar, dus het gevoel van samenzijn wordt enorm versterkt. De titels die voor deze digitale manier van spelen zijn aangepast, zijn onder andere: Dixit, Just One, Dobble / Spot It, Sherlock Holmes en het theatrale Time’s Up.

Sluit je aan bij Connect & Play en kies hier uit een aantal geweldige spellen om met je vriendengroep of familie te spelen (website momenteel alleen beschikbaar in het Engels). De genoemde titels vormen slechts een greep uit de selectie van het volledige aanbod. Ook zijn er de komende weken updates te verwachten voor beide spelmethoden

Speelgoed en spellen koop je bij:

De lijst met beschikbare titels voor Connect & Play bestaat uit:

Catan
Stel jezelf voor in het tijdperk van ontdekkingen: na een lange reis van grote ontbering hebben je schepen eindelijk de kust van een onbekend eiland bereikt. Zijn naam zal Catan zijn! Maar je bent niet de enige ontdekker. Andere onverschrokken zeevaarders zijn ook geland op de kust van Catan: de race om het eiland te vestigen is begonnen!

Hint
HINT gaat over het doorgeven aan je teamgenoten wat JIJ weet. Je kunt een hint geven door te praten, te tekenen, na te bootsen of te neuriën. Hoe beter je hints geeft, hoe sneller je vooruit gaat. Maar wees voorzichtig met wilde gissingen, want er zijn dingen die je NIET mag raden. Maak je klaar om de # 1 partygame in Scandinavië te spelen. Geschikt voor 4 spelers of ouder vanaf 15 jaar.

Dixit
Een liefdevol geïllustreerd spel van creatief giswerk, waarbij de fantasie van de spelers het verhaal ontsluit. In dit bekroonde bordspel gebruiken spelers de prachtige afbeeldingen op hun kaarten om tegen hun tegenstanders te bluffen en te raden welke afbeelding overeenkomt met het verhaal. Om te slagen, moeten spelers hun vrienden laten beslissen of hun kaart het verhaal vertelt. Voor spelers van 8 jaar en ouder.

Justone
Speel allemaal samen om zoveel mogelijk mysteriewoorden te ontdekken. Vind de beste aanwijzing om je teamgenoot te helpen, maar wees uniek, aangezien identieke aanwijzingen niet tellen. Just One is snel en origineel en biedt je 550 mysterieuze woorden om te raden! Gezelligheid, lachen en plezier zijn verzekerd!

Dobble
Een wereldberoemd observatie- en reflexspel! Een spel dat snelheid, concentratie en observatie stimuleert. Dobble daagt spelers uit om overeenkomende symbolen op een set kaarten te vinden, en de eerste speler die het symbool vindt en een naam geeft, wint de kaart.

Sherlock Holmes
In dit coöperatieve spel onderzoek je strafzaken samen met de meest beruchte detective aller tijden. Volg de aanwijzingen en verzamel aanwijzingen. Ga met je team en verken Londen in het Victoriaanse tijdperk. Om Sherlock Holmes in dit spel te verslaan, moet je zorgvuldig de kranten lezen, je intuïtie volgen en je capaciteiten gebruiken. Volg de aanwijzingen en stel de waarheid samen – alleen jij kunt het bewijs verzamelen dat nodig is om iedereen te stoppen die in de duisternis manoeuvreert.

Time’s Up
De tijd is op! is de koning van partygames! In tegenstelling tot andere “culturele” spellen is algemene kennis niet nodig om plezier te hebben, zolang je maar vindingrijk bent! In elke ronde proberen teamleden om de beurt hun teamgenoten binnen 30 seconden zoveel mogelijk namen te laten raden. In ronde 1 is bijna elke aanwijzing toegestaan. In ronde 2 mag niet meer dan één woord in elke aanwijzing worden gebruikt. In ronde 3 mag de cluegiver helemaal geen woorden gebruiken!

Kijk voor meer informatie over het ‘Connect & Play’ initiatief op de website van Asmodee Connect & Play.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.