logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gratis apps die je fitheid écht een boost geven!


De ene sportapp beloofd een nog meer afgetraind lichaam dan de ander, soms gepaard gaande met een zeer gebruinde Amerikaanse trainer die geen sixpack maar zelfs een eightpack heeft. Wanneer je hem of haar volgt, zie jij er binnen de kortste keren ook zo uit. Of toch niet? Gaan bij jou hierbij alle alarmbellen af? Heel goed! Want al deze beloftes zijn vaak te mooi om waar te zijn, en leveren je behalve een vermindering van je bankrekening weinig op. Er zijn echter wél apps die daadwerkelijk effect hebben op je fitheid. En het goede nieuws is; vaak zijn deze gratis of volstaat de gratis variant. Welke apps het downloaden waard zijn? Lees snel verder. 

Kijk eens rond 

Soms is het qua apps ook gewoon een hele eenvoudige kwestie van; je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Er zijn veel goede apps al geïnstalleerd op je telefoon. Neem nou de Apple iPhone. De gezondheidsapp van Apple is van zodanig niveau dat hij echt alles kan monitoren omtrent je gezondheid, van het aantal stappen wat je zet tot je totale lichaamsgewicht. Zeker wanneer je ook een Apple Watch of ander sporthorloge omdoet, kan de steengoede software van Apple al alles van je bijhouden. Ook je hartslag en zelfs je cyclus, dus kijk eens goed rond wat er al standaard op je telefoon zit en gebruik deze app. Voer je gewicht in en kijk ook eens hoe lang je daadwerkelijk bent. De iPhone doet de rest.  

Goed gegeten 

Natuurlijk is sporten en bewegen belangrijk, maar men zegt wel eens dat 80% van je lichaam wordt gemaakt in de keuken. En zo is het ook, is nu uit onderzoek gebleken. Nu heb jij wellicht in grote lijnen wel door wat je eet op een dag, maar in detail weet je dat niet. Ga dit eens een tijdje bijhouden via de eetmeter van het Voedingscentrum. Sowieso is het goed om eens rond te kijken welke apps zij allemaal hebben ontwikkeld. Zij zijn een onafhankelijk en wetenschappelijk onderbouwd instituut, wat een fijne richtlijn is in een tijd van allerlei zelfbenoemde goeroes en coaches. Ook de boodschappen app die zij hebben ontwikkeld is van hele goede kwaliteit en geeft je heel veel inzicht. 

Ga voor HIIT 

Er zijn heel veel apps die je cardio workouts bij kunnen houden, zoals we eerder al zeiden kan dit zelfs in de eigen apps van Apple. Maar er zijn ook andere apps die je conditie eigenlijk nog meer verbeteren. Dit zijn apps die een workout aanbieden waar je aan HIIT training doet. Een combinatie van cardio en krachtoefeningen die je een korte tijd (30 seconden) achter elkaar doet. Het voordeel hiervan is dat je binnen no time een killer van een conditie opbouwt inclusief de nodige spieren. En dit allemaal binnen 7 minuten. Doe drie keer per week drie rondjes en je zult zien dat je conditie echt heel snel is verbeterd, en je stressniveau is verlaagd

Kortom, je telefoon is je beste vriend waar het gaat om fit worden en het verbeteren van je gezondheid. Hier hoef je niet dure coaches en goeroes voor te volgen, maar kun je eenvoudig zelf doen met behulp van een aantal gratis apps. Succes! 

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.