logo-liggend-wit-donkerblauw

Grappige stripboeken met korte verhalen

Heb je zin om lekker even wat te lezen, maar je niet helemaal te verdiepen in een indrukwekkend of lastig verhaal? Dan zijn deze strips geweldig: korte sketches die snel een situatie neerzetten met bekende en vertrouwde personages. Geniet van deze nieuwe exemplaren van Dad en Cedric!


Dad 7 – De Stille Kracht

Auteur: Dad 7 - De Stille Kracht

Dad draait om een alleenstaande vader met vier (!) meiden in huis, varierend van young adult tot kleuter. Daar heeft hij zijn handen meer dan vol aan, zul je begrijpen. Keer op keer komt hij in een bijzondere situatie terecht, die vanuit de basis heel herkenbaar en uit het leven gegrepen zijn… tot het moment dat ze een bijzondere wending nemen.

De verhalen van Ded 7 – De Stille kracht nemen niet meer dan 1 pagina in beslag en zijn getekend in een zachte, manga-achtige stijl. Lekker vlot, met volwassen onderwerpen en uit verschillende momenten uit het leven gegrepen. Een ding mis ik wel: een korte voorstelronde van het gezin. Waar komen al die meiden vandaan? Wat is het verhaal erachter? En hoezo ‘dad’?

Score: 8

Ga direct naar Dad 7 – De Stille Kracht op BOL.com.

Cedric 34 – Liggen, zeg ik!

Auteur: Cedric 34 - Liggen, zeg ik!

De avonturen van Cedric zijn minstens zo herkenbaar. De jonge avonturier beleeft in zijn jonge leventje heel wat avonturen. Daarbij wordt hij vooral bijgestaan door zijn grootvader, die bij hen in huis woont, en zijn beste vriend Christian, Cedrics vriendinnetje Chen en buurmeisje Lily ook van de partij. Hoewel humoristisch, zijn veel van de sketches gebaseerd op situaties zoals ze ook bij ons zouden kunnen gebeuren… ware het niet dat de conclusies en eindstukken natuurlijk erg grappig en voor Cedric vooral beschamend zijn.

De strips van Cedric zijn grappig en vlot getekend. De karakters zijn niet altijd even strak en gelijk getekend, maar dat doet niet af aan de algehele tekenstijl, die vlot en aimabel is. De karakters zijn heel divers en best goed uitgewerkt, zeker voor een karikaturaal portret als dit. Heerlijk om erbij te pakken en even te lezen. De strips zijn ook een tikje langer dan die van Dad en wisselend van lengte.

Score: 7

Ga direct naar Cedric 34 – Liggen, zeg ik! op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.