logo-liggend-wit-donkerblauw

Grappige stripboeken met korte verhalen

Soms heb je niet heel veel tijd om in een strip te duiken, Dan zijn stripboeken met korte verhalen heerlijk om in weg te duiken. Wij kruipen in de wereld van Game Over 20 en Dinopark.


Dinopark

Dinopark

Er zijn de afgelopen maanden heel wat leerzame stripboeken verschenen, bijvoorbeeld over vogels of over uitgestorven dieren. Daar horen dino’s natuurlijk ook bij. In Dinopark krijg je een kijkje achter de schermen van een Jurassic Park-achtige dierentuin, waar dinosaurussen rondlopen en hun ding doen, terwijl toeristen zich kunnen vergapen aan deze prehistorische beesten. Dat daar wat bijzondere en opvallende exemplaren tussen zitten, mag duidelijk zijn. Soms hebben mensen een heel verkeerd beeld van dino’s, die in dit park snel met de grond gelijk worden gemaakt. Maar het gebeurt ook zomaar dat mensen iets te gemakkelijk denken over deze enorme schepsels, terwijl ze beter even goed hadden nagedacht. Tussen de grappige situaties door leer je allerlei dingen over verschillende dinosaurussen, waarbij je sommigen heel makkelijk herkent.

Dinopark is een heerlijk stripboek voor alle dinofans, maar ook voor als je gewoon onderuitgezakt een grappige comic wil lezen. Het zijn verhalen van 1 of 2 pagina’s, waarbij lang niet alle strips ook leerzaam zijn bedoeld. Zo nu en dan zie je infokaders met wat informatie over de betreffende dino, maar het boek wordt zo nu en dan ook onderbroken door pagina’s met informatie over archeologie, evolutie en de ontwikkeling van dinosauriers. Alles op een toegankelijke manier, natuurlijk, waarvoor hulde. De dino’s zijn best secuur nagetekend, op een gezichtsexpressie na. Een leuk en vrolijk stripboek met een leerzaam tintje!

Score: 8

Auteur:
Uitgever: Standaard Uitgeverij, 48 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789462108127. Prijs: 7.50 euro.

Ga direct naar Dinopark op BOL.com.

Game Over 20: Deep Impact

Game Over 20: Deep Impact

Er zijn zoveel manieren om dood te gaan… zeker in de wereld van games! Dit is alweer het 20e album van de reeks Game Over, waarin onze naamloze actieheld het hart van zijn prinses probeert te veroveren. Of op zijn minst probeert te overleven. De gevaren zijn namelijk talrijk. Niet alleen van de trollen en monsters die in zijn game rondlopen, maar ook de omgeving zit vol boobytraps, gevaren en mysterieuze magie. Een foutje is makkelijk gemaakt, een vergissing is zo begaan. En nog erger: na al die Game Overs is het makkelijk om er van uit te gaan dat het misgaat… waardoor het ook daadwerkelijk misgaat!

Game Over 20: Deep Impact zit weer vol grappige situaties en bloederige eindes. Kijk dus niet op een bloedspatje meer of minder in dit stripboek, er vloeit genoeg. Je leert in ieder geval dat er soms meer is dan je zou denken. Kijk goed uit, denk goed na en zet iedere stap voorzichtig.

Score: 7

Auteur:
Uitgever: Standaard uitgeverij, 48 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789031439331. Prijs: 7.50 euro.

Ga direct naar Game Over 20: Deep Impact op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.