Grappige prentenboeken over dieren

Kinderen kun je niet genoeg verhalen vertellen en voorlezen. Het voordeel van een boekenblogger is misschien wel dat er aan verhalen geen gebrek is – al vanaf dat mijn jongen heel klein waren, was er een continu stroom aan (prenten)boeken, die gretig aangeboden werden aan ons om voor te lezen. Met liefde! Onlangs verschenen er drie grappige prentenboeken met dieren in de hoofdrol.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Wat eet een miereneter?

Recensie over Wat eet een miereneter?

CooleSuggesties topper

Dat is een vraag waar je niet heel lang over hoeft na te denken. Wat hij eet? Dat zit namelijk al in zijn naam. Maar weten de andere dieren dat ook? Een vergeetachtige miereneter weet het even niet meer en gaat op onderzoek uit. Hij komt langs heel wat dieren in de jungle, maar niemand die het hem kan zeggen. Tot hij bij een grote mierenhoop komt. Deze kleine beestjes weten het maar wat goed! En toch… gaat het mis bij onze grote lobbes. Een grappig getekend prentenboek met vreemde dieren uit de jungle, zoals een luiaard, een krokodil en een toekan, met een heel erg grappig einde. Die had ik ook niet zien aankomen!

Score: 9


Ga direct naar Wat eet een miereneter? op BOL.com.

Katten sparen

Recensie over Katten sparen

CooleSuggesties topper

Katten zijn vreemde dieren. Meestal is eentje wel genoeg in huis, maar sommige mensen kunnen er niet genoeg van krijgen. Zoals de hoofdpersoon in dit boek. Die spaart op dit moment nog niets, maar wil dolgraag katten sparen. En hoe pak je dat aan? Door ze te lokken, natuurlijk! Het nadeel daarvan is dat het moeilijk is er mee te stoppen. Kun je te veel katten hebben, of te grote? Blijkbaar wel. Weer een grappig boek met een onverwachte twist en heel veel kaas. Voor kattenliefhebbers en kinderen die houden van een heel grappig boek!

Score: 9


Ga direct naar Katten sparen op BOL.com.

Het konijn, het Donker en de koektrommel

Recensie over Het konijn, het donker en de koektrommel

Dit boek gaat zijdelings over een dier, het had net zo goed een mens kunnen zijn. Het konijn in dit prentenboek wil niet gaan slapen. Het is nog lang niet moe! En dus besluit het om Het Donker te vangen. Want als het niet donker is, hoeft het konijn ook niet naar bed en hoeft het dus ook niet te gaan slapen. Al snel merkt het konijn dat het donker ook nuttig is voor andere dieren, dat het hele systeem in het bos afhaneklijk is van het evenwicht tussen donker en licht. Een beetje leerzaam boek dus, met een klein kritiekpuntje dat het konijn wel wat geirriteerd reageert op Het Donker. Door de reacties van Het Donker en Het Konijn is het boek dan ook een feest van herkenning voor ouders en verzorgers, die soortgelijke discussies meemaken met hun kinderen. Het boek is mooi geillustreerd en spreekt zeker tot de verbeelding. De uitklappagina van de koektrommel is geweldig!

Score: 8


Ga direct naar Het konijn, het Donker en de koektrommel op BOL.com.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.