Grappige kinderboeken met een knipoog


Je mag het als volwassene ook wel leuk hebben tijdens het voorlezen: het kan niet altijd alleen maar om die kinderen gaan. Onlangs verschenen er twee grappige kinderboeken die misschien wel leuker zijn voor volwassenen dan voor kinderen!


Wolvenweer

Wolvenweer

Je kent vast wel het fenomeen weerwolven, waarbij mensen bij volle maan veranderen in bloeddorstige wolven. Welnu: dat gaat blijkbaar ook andersom. In het boek Wolvenweer verandert de stoere wolf Iwan, de leider van zijn roedel, bij volle maan… in een mens! En niet zomaar eentje. Een slapjanus! Daar kunnen de andere wolven echt niet over uit. Zeker zijn vriendinnetje niet, die heeft het er toch maar moeilijk mee, dat haar stoere vriendje ineens in een overhemd met een stropdas voor haar neus staat. Als undercover grapje wordt de wolf niet zomaar een weermens, maar een weerman… met natuurlijk een dikke knipoog naar de net geklede weermannen die wij van de televisie kennen.

De illustraties in het boekje zijn wat snel en grof getekend in hard zwart-wit, met grove arceringen en snelle schetsen. Er is weinig aaibaars aan deze illustraties, maar dat past natuurlijk ook wel bij de wolvenwereld. Het verhaal is grappig en origineel, maar sluimert in het midden wel een beetje rondom de acceptatie van Iwan als mens ten opzichte van zijn andere wolvenvrienden. Het slotstuk komt rap en abrupt op je af.

Score: 6

Auteur:
Uitgever: Querido, 98 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789045127910. Prijs: 13.99 euro.

Ga direct naar Wolvenweer op BOL.com.

Frank en Bert

Frank en Bert

Frank en Bert zijn nog twee bosbewoners: een vos en een beer, wel te verstaan. Ze zijn dikke vrienden, maar er lijkt een verschilletje te zijn. Frank, de sluwe vos met zijn blauw gebreide mutsje, wint namelijk met alle spelletjes die ze samen doen! Bert heeft zich daar al eens een opmerking over gemaakt, maar het is gewoon te makkelijk om van Bert te winnen. Bij het verstoppertje spelen tellen ze normaal gesproken tot tien, maar zelfs al telt Frank tot honderd, kan hij Bert nog makkelijk vinden. Hij is zo’n slechte verstopper! Dan besluit Frank iets te doen wat hij nooit had gedacht te zullen doen… hij laat Bert winnen! Want een goede vriend wil niet altijd zijn gelijk halen ten koste van de ander… toch?

Frank en Bert zijn een bijzonder duo. Niet alleen omdat het een beer en een vos is, maar ook omdat je op het einde van het boek op een bijzondere manier aan het denken wordt gezet. hoe? Dat is lastig uitleggen – dat zul je zelf moeten ontdekken! Frank en Bert zijn eenvoudig vormgegeven, maar met een cute uitstraling. Vooral de wollen muts en sjaal lijken echt op het papier te liggen, wat het verhaal een driedimensionale uitstraling geeft. Erg leuk en grappig, voor jong en oud!

Score: 8

Auteur:
Uitgever: Gottmer, 32 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789025775841. Prijs: 14.99 euro.

Ga direct naar Frank en Bert op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.