Grappige cadeauboekjes voor volwassenen

Het leven is een feestje – je moet alleen zelf de slingers ophangen! Om je te laten zien dat je best veel plezier kunt hebben in de alledaagse dingen, hebben we een paar superleuke cadeauboekjes voor je verzameld. Gewoon, omdat ze grappig zijn en zeker de moeite waard zijn om eens te bekijken in de boekwinkel of ze gewoon online te kopen.

Ga direct naar Alfabetbeter op BOL.com.

alfabetbeter

Recensie over De AlfabetBeter

CooleSuggesties topper

Dit is echt een briljant boekje! Ik maakte voor het eerst kennis met Ronald Snijders dankzij zijn cabaretprogramma, waar hij ook een stukje voorlas uit zijn eerste boek, de Alfabetweter. In De AlfabetBeter laat hij wederom zien dat hij een echte taalkunstenaar is in hart en nieren. Het bevat 1000 nieuwe en gegarandeerd kansloze woorden, aldus de schrijver zelf (hij heeft het boekje trouwens samen met Fedor van Eldijk geschreven, dus die credits mogen ze lekker zelf verdelen). In De Alfabetbeter maak je kennis met een aantal verbeteringen in de Nederlandse taal. Zo is het hele alfabet omgegooid en wordt de meestgebruikte letter vooraan gezet, wat al een uniek perspectief biedt. Daarnaast kom je woorden tegen als een Vloskundige (ofwel: een mondhygiënist), een Deeltijdpiraat of wat Vrouwenrituelen nu precies zijn. Kernachtig, snel en perfect verwoord. Een geweldig boekje met 1000 nieuwe woorden waarvan minstens de helft een plekje waard zijn in de Dikke van Dale! Het boekje is vlot geschreven en heeft de opbouw van een woordenboek. Lekker lezen en bladeren dus, maar zorg dat je ‘m zeker van voor tot achter doorwerkt. Het is het waard!

Score: 9


Bekijk hier alvast een voorproefje van de Alfabetbeter:

Ga direct naar Beledigingen & Comebacks op BOL.com.

Ga direct naar Openingszinnen & Versiertrucs op BOL.com.

beledigingen en comebacks

Recensie over Woordwapens: Beledigingen&comebacks en Openingszinnen&versiertrucs

Dit zijn grappige boekjes voor iemand die niet zo goed uit hun woorden kan komen, of van die gasten die telkens dezelfde opmerkingen maken. Je kent ze vast wel. De twee boekjes hebben natuurlijk een heel andere insteek, hoewel ze beiden een subtiele en een grove kant hebben. Neem ze vooral niet te serieus en verwacht ook geen gouden bergen van de inhoud. De meeste zinnen zijn behoorlijk cliché, een flink aantal slaan de plank (wat mij betreft) behoorlijk mis of zijn juist grof en beledigend. Toegegeven, van het eerstgenoemde boekje is dat dan weer de bedoeling. Grappig om te geven, misschien een tikje confronterend om te krijgen, maar in beide gevallen is het goed om er een zoutvaatje bij te geven. Je moet de boekjes met een flinke korrel zout nemen!

Score: 6


Ga direct naar Sigmund dertigste sessie op BOL.com.

Sigmund dertigste sessie

Recensie over Sigmund – Dertigste sessie

Psychiater Sigmund is een legende in de boekwinkel en misschien ook wel in de wereld van de psychiatrie. De kleine, een-ogige psychiater weet de vinger steevast op de pijnlijke plek te leggen. En dat doet hij ook met plezier, als je deze korte strips mag geloven. In één sterke afbeelding weet hij jou en de wereld om je heen precies de juiste spiegel voor te houden. Soms heeft hij er wat meer tijd voor nodig (drie afbeeldingen), maar ook dan zul je genieten van de sarcastische opmerkingen en de rake grappen die hij om zich heen slingert… maar of hij zelf bewust is van die uitwerking? Dat is en blijft de vraag. In dit dertigste album komen ook weer alle menselijke problemen voorbij, van werkstress tot opvoeding, van smartphoneverslaving tot lusteloosheid. En natuurlijk probeert onze kleine vriend de nodige dames te versieren, met meer afwijzingen dan toezeggingen.

Score: 8


Ga direct naar De kleine Twents voor dummies op BOL.com.

De kleine Twents voor dummies

Recensie over De kleine Twents voor dummies

Je hebt altijd van die mensen die graag een woordje over de grens spreken en dat ook zo goed mogelijk proberen te doen. Maar als het aankomt op een dialect (en als iemand een boer nadoet, wordt dat al snel Twents), laten ze flinke steken vallen. Zonde! Een goede imitatie is goud waard! Investeer daarom snel in De Kleine Twents voor Dummies. Daarmee zul je geen echte Twentenaar worden, maar zul je die bijzondere tongval vol rare klinkerverhaspelingen een stuk beter onder de knie krijgen. Zoals je van de Voor Dummies-reeks gewend bent, wordt je ook hier bij de hand genomen om vanaf de absolute basis naar een goed niveau te klimmen. Twents zal nooit meer hetzelfde klinken: met dit boekje zul je de taal niet alleen beter begrijpen, maar ook een stuk beter leren spreken. Niet alleen de uitspraak, maar ook vooral die typische dialectwoorden maken het boekje helemaal compleet. Want je weet wat ze zeggen: A’j plat könt proat’n, mö’j ’t nich loat’n!

Score: 8


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.