logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Grappige cadeauboeken voor volwassenen

Hoe saai en grijs zou de wereld er uitzien zonder wat humor en grappen! Je zou misschien zelfs kunnen zeggen dat humor de wereld laat draaien zoals hij doet. En dus kun je er maar beter zo veel mogelijk van in huis hebben! Wij hebben drie heel leuke boeken gespot die gegarandeerd op je lachspieren zullen werken.


Recensie over Vanaf de vluchtstrook

In de auto maak je heel wat bizarre avonturen mee. In het boekje Vanaf de Vluchtstrook lees je 20 verhalen van verschillende auteurs over hun meest memorabele momenten in de auto. Die avonturen kunnen te maken hebben met rijlessen of een rij-examen, maar ook gewoon tijdens het rijden of op de vluchtstrook. De verhalen zijn heel divers en geschreven door bekende auteurs, zoals Thomas Heerma van Voss, Nicolien Mizee en Sylvia Witteman. De korte verhalen zijn niet alleen herkenbaar, maar ook erg grappig om te lezen. Een ideaal boek voor iedereen die regelmatig op de weg zit… of net begint aan zijn rijlessen. Het gaat immers bij iedereen wel eens mis!

Score: 8


Ga direct naar Vanaf de vluchtstrook op BOL.com.

Informatie

Vanaf de vluchtstrook,
Illustrator: nvt
Uitgever: Nijgh en van Ditmar, 248 pagina’s, paperback.
Vanaf: 17 jaar. ISBN: 9789038807843. Prijs: 17.50 euro.


Recensie over Sigmund 29e sessie

CooleSuggesties topper

Dit is al weer het negenentwintigste boek over onze kleine een-ogige psycholoog Sigmund, die op zijn eigen sarcastische en droge manier tegen de maatschappij aankijkt en er stiekem alle kantjes van afloopt waar hij kan. Dankzij zijn negatieve kijk op de wereld houdt hij ons een haarscherpe spiegel voor en weet hij actuele en wat minder actuele kwesties in een nieuw daglicht te zetten. In de praktijk van Sigmund komt een grote variatie aan patiënten, van meeroudergezinnen tot bejaarden, van kinderen tot aantrekkelijke vrouwen. De kleine psycholoog met zijn lage zelfbeeld zegt recht voor zijn raap hoe hij er over denkt en zet daarmee alle deuren open om het eens flink te laten doorwaaien. Soms hilarisch, soms goed voor en glimlach, altijd onbezonnen en onbesuisd.

Score: 9


Ga direct naar Sigmund negenentwintigste sessie op BOL.com.

Informatie

Sigmund negenentwintigste sessie,
Illustrator: Peter de Wit
Uitgever: Uitgeverij De Harmonie, 64 pagina’s, paperback.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789463360920. Prijs: 10.90 euro.


Recensie over Dan krijg je dat weer

Peter van Straaten heeft zich jaren lang uitgeleefd op het tekenen van listige en lustige situaties over relaties in al zijn aspecten, van puberperikelen tot de lusten van oude-vandagen en alles daar tussenin. Zijn illustraties zijn de vinden in verschillende bronnen, maar de bekende Zeurkalenders van de afgelopen jaren zijn toch wel het summum van herkenbaarheid en satire geweest. In Dan krijg je dat weer in 1001 illustraties vind je meer dan 1001 illustraties die eerder zijn gebruikt in deze scheurkalenders. Vier illustraties op een enkele pagina, netjes gesorteerd en verzameld per categorie. Voor fans een lust voor het oog, hoewel het gros van de situaties toch wel platvloers zijn, ondanks de semi-realistische manier van tekenen.

Score: 7


Ga direct naar Dan krijg je dat weer op BOL.com.

Informatie

Dan krijg je dat weer,
Illustrator: Peter van Straaten
Uitgever: Uitgeverij de Harmonie, 248 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789463360876. Prijs: 19.90 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.