logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Grapman- Held met humor

Het boek ‘Grapman- Held met humor’ gaat over Nik. Hij zit op een oersaaie school. Gelukkig heeft hij dé manier om dat op te lossen: humor! Hij is namelijk Grapman, de superheld die iedereen aan het lachen maakt. Nou ja, bijna iedereen. Er is één uitzondering, namelijk zijn meester Nietje. Dat is niet zomaar een meester zonder humor, maar een meester met niet-humor. Met minder humor dan geen humor. Hij lacht nergens om, behalve om zijn kwaadaardige plannen om Grapman (Nik) te stoppen. Hij lokt Nik mee in zijn gemene tijdreisklok om Nik te kunnen straffen…

Verleden

Als ze uit de klok zijn merkt Nik iets op. Ze zijn in hetzelfde kantoor, maar het ziet er veel ouder uit! Ze zijn naar het verleden gereisd. En Nik en zijn reiscompagnion Noor merken al snel genoeg waarom. In die tijd mochten meesters en juffen hun leerlingen straffen! Dat ziet er niet goed uit voor de vrienden, want de meester heeft een beetje de pik op ze. Eerst heeft de meester ze in de klas gezet. Meneer Nietje weet zeker dat Nik het niet kan laten om een grap te maken zodat hij hem mag straffen. En gelijk had hij, want Nik kon zich niet inhouden. Nietje gooit ze achter het tralies in de kelder. Zouden ze er nog uitkomen of zitten Nik en Noor daar voor eeuwig vast?

Ga direct naar Grapman – Held met humor op BOL.com.


Recensie over Grapman – Held met humor

Ik vind het een heel grappig boek. Het is misschien ook wel te verwachten met zo’n titel, maar goed. Er staan veel originele grappen in en het verhaal is leuk geschreven. Soms kreeg het een net iets te rare wending waardoor het een beetje apart werd, maar het blijft grappig.

Score: 6.5


Informatie

Grapman – Held met humor,
Illustrator: Kees de Boer
Uitgever: Querido, 176 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789045124438. Prijs: 14.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.