logo-liggend-wit-donkerblauw

GPS hardloopsmartwatches: Garmin Forerunner 255 serie en 955 Solar


Nu de temperatuur weer begint op te lopen, durven veel mensen zich vaker buiten te vertoeven en de sportscholen in te ruilen voor de wijde wereld. Hardlopen is daarbij nog altijd mateloos populair (en terecht!). Garmin introduceerde onlangs twee nieuwe smartwatches die het maximale halen uit jouw inspanningen: de Garmin Forerunner 255 en de Garmin Forerunner 955 Solar, een smartwatch met ingebouwd zonnepaneel!

Garmin Forerunner 255

De Garmin Forerunner 255 hardloopsmartwatches zijn geschikt voor meer dan alleen hardlopen: zo omvatten ze ook volledige triatlon-ondersteuning, nieuwe trainingsgegevens, verbeterde smartwatchfuncties (wanneer gekoppeld met een smartphone) en meer. De Forerunner 255S en Forerunner 255S Music zijn hebben een diameter van 41mm, waarbij de Forerunner 255 en Forerunner 255 Music ook verkrijgbaar zijn in een 46mm formaat. Alle modellen hebben een batterijlevensduur tot 14 dagen in smartwatchmodus en tot 30 uur in GPS-modus.

garmin forerunner 255

Garmin Forerunner 245 vs Forerunner 255:

 • HRV status: Volg de hartslagvariabiliteit tijdens de slaap om een betere grip te krijgen op het herstel en een algemeen beeld van het welzijn.
 • Multi-band GPS: De betrouwbare GPS-nauwkeurigheid is nog beter geworden. Door tracking via multi-band en multi-satelliet-systemen op de smartwatch mogelijk te maken, kunnen sporters meer nauwkeurigheid in hun hardloopgegevens krijgen, zelfs in de meest uitdagende omgeving.
 • Hardloopvermogen: Bij gebruik van een Running Dynamics Pod of HRM-Pro™ (apart verkrijgbaar) ontvang je real-time metingen van het vermogen dat wordt uitgeoefend tijdens een run. Dit is ingebouwd in de smartwatch, er is geen app voor nodig.
 • Ochtendrapport: Ontvang het weerbericht van de dag en de dagelijkse trainingssuggestie, evenals informatie over de slaap van de afgelopen nacht en HRV-status.1 Het rapport kan zelfs worden aangepast, zodat hardlopers alleen de details kunnen bekijken die ze willen zien.
 • Triathlon ondersteuning: Wissel een trainingsroutine af met triatlon en multisport activiteitenprofielen. Tijdens wedstrijden en brick workouts kun je eenvoudig met een druk op de knop wisselen tussen de sporten.
 • Race widget: Bekijk informatie die van invloed is op de wedstrijd – inclusief een specifieke prestatievoorspelling, het weer op de wedstrijddag en een aftelklok – allemaal in één widget. Zodra een wedstrijd is ingepland, worden de dagelijkse trainingsvoorstellen aangepast op basis van de wedstrijdplannen van de sporter.
 • Garmin Pay™ contactloze betalingen: Reken razendsnel af bij de kassa door aankopen direct vanaf je pols te betalen.
garmin forerunner 955 solar

Training tools

De Forerunner 255 serie biedt gepersonaliseerde trainings-en herstelinzichten en heeft prestatiemonitoringstools om sporters te helpen hun grenzen te verleggen.

 • Dagelijkse trainingssuggesties bieden gedurende een hele week dagelijkse trainingsbegeleiding voor welke workout het meest effectief is voor het algehele welzijn. Deze suggesties worden automatisch aangepast op basis van wedstrijdplannen die zijn ingesteld met de nieuwe wedstrijdwidget.
 • Train voor een 5 km, 10 km of halve marathon met Garmin Coach en maak gebruik van gratis trainingsplannen die worden aangepast op basis van de doelen en prestaties van de hardloper.
 • Wissel workouts af met tientallen ingebouwde sport-apps, waaronder triatlon, fietsen, zwemmen in een zwembad en in open water, track run en meer.
 • Met behulp van nieuwe indicatoren zoals HRV-status, recente trainingsgeschiedenis en prestaties krijg je meer inzicht in de algehele trainingsstatus. Zo kun je zien wanneer je productief traint, piekt of overbelast raakt.
 • Bereid je beter voor op een wedstrijd of trainingscyclus met prestatiemetingen van Garmin Firstbeat Analytics™ zoals VO2 max, acute belasting, trainingsstatus, trainingseffect en meer.
 • Blijf op tempo met PacePro™ – Deze functie biedt tempobegeleiding (met hellingsaanpassing) voor een geselecteerde afstand of route om je te helpen je wedstrijdstrategie te plannen
 • Plan en download routes met de ‘course creator’ in Garmin Connect™, die Trendline™ Popularity Routing gebruikt om de beste lokale routes te selecteren, of maak routes op platformen zoals Strava en Komoot die snel met de smartwatch worden gesynchroniseerd.
 • Bij gebruik van een Running Dynamics Pod of HRM-Pro (apart verkrijgbaar) wordt hardloopdynamica bijgehouden zoals cadans, paslengte, grondcontacttijd en meer.

Beschikbaarheid en prijzen

De Forerunner 255 en Forerunner 255S zijn nu verkrijgbaar in verschillende frisse kleuren – waaronder tidal blue en light pink – en hebben een adviesprijs van € 349,99. De Forerunner 255 Music en Forerunner 255S Music zijn ook verkrijgbaar in zwart of whitestone en hebben een adviesprijs van €399,99.

Ga direct naar Garmin Forerunner 255 op BOL.com.

Garmin Forerunner 955 Solar

Garmin kondigt vandaag de Forerunner® 955 Solar aan, de eerste hardloop-smartwatch met oplaadfunctie op zonne-energie. De Forerunner 955 Solar, voorzien van een Power Glass™ solar oplaadlens, geeft atleten tot 20 dagen batterijduur in smartwatchmodus1 en tot 49 uur in GPS-modus2. De Forerunner 955 Solar heeft een full-color display dat altijd aan staat en gemakkelijk af te lezen is – zelfs in direct zonlicht. Daarnaast is deze nieuwe Forerunner uitgerust met een snel reagerend touchscreen die de traditionele 5-knopsbediening aanvult. Handig voor snelle toegang tot dagelijkse gezondheidsfuncties, eenvoudigere bediening van kaarten en meer. Ontworpen met de hardloper in gedachten, voegt de Forerunner 955 Solar innovatieve nieuwe functies toe zoals hartslagvariabiliteit (HRV) status, een Training Readiness score en racewidget om atleten te helpen zich beter voor te bereiden op hun volgende grote wedstrijd. Garmin onthult de Forerunner 955 Solar op Global Running Day, een jaarlijkse viering van de hardloopsport die hardlopers van alle niveaus aanmoedigt om met veel plezier hun favoriete bezigheid uit te oefenen.

“Atleten die ernaar streven de beste te zijn, zoeken de beste trainingstools, en we zijn blij dat we de Forerunner 955 Solar kunnen introduceren in onze line-up van eersteklas GPS hardloop smartwatches,” zegt René Dijk, Head of Marketing & Productmanagement van Garmin Nederland. “Met high-end trainingsfuncties en prestatiemetingen geeft de Forerunner 955 Solar je de middelen om je doelen na te jagen. Het maakt niet uit waar, wanneer of waarom je hardloopt, de Forerunner 955 Solar zal je helpen om net dat beetje extra te geven.”

Dit is er nieuw:

 • Solar charging (opladen op zonne-energie): Power Glass solar opladen geeft atleten tot 49 uur batterijduur in GPS-modus.2
 • Touchscreen-interface: Swipe snel door kaarten, statistieken en meer. De traditionele 5-knops bediening kan apart of in combinatie met het touchscreen worden gebruikt.
 • HRV-status: Volg de hartslagvariabiliteit tijdens de slaap om een betere grip te krijgen op het herstel en een algemeen beeld van het welzijn.
 • Multi-band GPS: De betrouwbare GPS-nauwkeurigheid is nog beter geworden. Door tracking via multi-band en multi-satelliet-systemen op de smartwatch mogelijk te maken, kunnen sporters meer nauwkeurigheid in hun hardloopgegevens krijgen, zelfs in de meest uitdagende omgeving.
 • Training Readiness: Ontdek elke dag hoe klaar het lichaam is om te beste uit de training te halen door rekening te houden met slaap, hersteltijd, HRV-status en aanvullende data.
 • Ochtendrapport: Ontvang het weerbericht van de dag en de dagelijkse trainingssuggestie, evenals informatie over de slaap van de afgelopen nacht en HRV-status.3 Het rapport kan zelfs worden aangepast, zodat hardlopers alleen de details kunnen bekijken die ze willen zien
 • Race-widget: Bekijk informatie die van invloed is op de wedstrijd – inclusief een specifieke prestatievoorspelling, het weer op de wedstrijddag en een aftelklok – allemaal in één widget. Zodra een wedstrijd is ingepland, worden de dagelijkse trainingsvoorstellen aangepast op basis van de wedstrijdplannen van de atleet.
 • Inzicht in real-time stamina: Monitor en volg real-time het niveau van inspanning tijdens een run of fietsrit.
 • Hardloopvermogen: Bij gebruik van een Running Dynamics Pod of HRM-Pro™ (apart verkrijgbaar) ontvang je real-time metingen van het vermogen dat wordt uitgeoefend tijdens een run. Dit is ingebouwd in de smartwatch, er is geen app voor nodig.

Gemaakt voor medailles

Om atleten te helpen hun volgende PR na te jagen, bevat de Forerunner 955 Solar belangrijke prestatie- en trainingstools van Firstbeat Analytics™ zoals VO2 max, trainingsbelasting, prestatieconditie, trainingseffect en meer. Bovendien geven nieuwe indicatoren, zoals HRV-status, recente trainingsgeschiedenis en prestaties, atleten meer inzicht in hun algehele trainingsstatus. Op die manier weten ze of ze productief trainen, pieken of juist overbelast zijn.

Dagelijkse trainingssuggesties bieden gedurende een hele week dagelijkse trainingsbegeleiding voor welke workout het meest effectief is voor het algehele welzijn. Deze suggesties worden automatisch aangepast op basis van wedstrijdplannen die zijn ingesteld met de nieuwe wedstrijdwidget.

garmin forerunner

Bij gebruik van een Running Dynamics Pod of HRM-Pro™ (apart verkrijgbaar) kunnen atleten de hardloopdynamica bijhouden, zoals cadans, paslengte, grondcontacttijd en meer. Daarnaast is het mogelijk om fietsdynamica te registreren en analyseren, zoals zit/sta positie, vermogensfase en platform center offset bij gebruik van een compatibele Garmin vermogensmeter (apart verkrijgbaar). In het water houdt de Forerunner 955 Solar onder andere de afstand, slagen, tempo en persoonlijke records van zwemmers bij.

Hardlopers en triatleten kunnen hun training naar een hoger niveau tillen door workouts binnen en buiten automatisch te synchroniseren met Garmin Connect™, de Tacx trainings-app en platformen van derden. Bovendien is de Forerunner 955 Solar compatibel met Garmin Coach waar je gebruik kunt maken van gratis trainingsplannen voor 5 km, 10 km en halve marathons die worden aangepast op basis van de doelen en prestaties van de loper.

Overbrug de afstand

Of je nu hardloopt op verharde wegen of fietst door dichtbegroeide gebieden, de Forerunner 955 Solar biedt atleten ingebouwde full-color kaarten om op koers te blijven en het beste uit zichzelf te halen.

 • Volg een route met afslag-voor-afslag aanwijzingen en weet van tevoren wanneer de volgende afslag komt.
 • Plan en download routes met de ‘course creator’ in Garmin Connect™, die Trendline™ Popularity Routing gebruikt om de beste lokale routes te selecteren, of maak routes op platformen zoals Strava en Komoot die snel met de smartwatch worden gesynchroniseerd.
 • Bereid je voor op wat komen gaat met geselecteerde Points of Interest langs een route. Bovendien kun je prestatiegegevens, tussentijden, afstand- en hoogtegegevens en een overzicht van de komende belangrijke koerspunten bekijken.
 • Blijf op tempo met PacePro™ – Deze functie biedt tempobegeleiding (met hellingsaanpassing) voor een geselecteerde afstand of route om je te helpen je wedstrijdstrategie te plannen.
 • Gebruik ClimbPro op gedownloade routes om real-time informatie te zien over huidige en komende beklimmingen, inclusief stijgingspercentage, afstand en hoogtewinst.
 • Voer een afstand in om te lopen of te fietsen, rechtstreeks op het horloge, en ontvang direct voorgestelde routes die je altijd terugbrengen naar het startpunt.
 • Een smartwatch om 24/7 te dragen

Beschikbaarheid en prijzen

De Forerunner 955 Solar is nu verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van € 649,99. Een versie zonder solar charging, de Forerunner 955, is verkrijgbaar met een adviesprijs van € 549,99.

Ga direct naar Garmin Forerunner 955 Solar op BOL.com.

Inzicht in gezondheid en welzijn

De Forerunner 255 en de Forerunner 955 zijn ontworpen om het algemene welzijn 24/7 te volgen. Met Pulse Ox3 (en Pulse Ox4 voor de Forerunner 955 Solar) wordt de zuurstofopname in het bloed gemeten om een duidelijker beeld van de slaap te geven, terwijl Body Battery het energieniveau toont om sporters te helpen de beste tijden voor activiteit en rust te vinden.

Elke ochtend ontvangen gebruikers een persoonlijke score voor hun slaapkwaliteit en kunnen ze hun verschillende slaapfasen bekijken, evenals hartslag-, stress-, Pulse Ox- en ademhalingsgegevens.

Bovendien kunnen vrouwen dankzij de speciale gezondheidsfuncties, zoals het bijhouden van de menstruatiecyclus en de zwangerschap, symptomen registreren en informatie over lichaamsbeweging en voeding ontvangen. Zo kunnen vrouwen gemakkelijk hun training aanpassen op basis van waar ze zich in hun menstruatiecyclus bevinden.

Connected functies

De Forerunner 255 serie zit boordevol functies waarmee gebruikers het meeste uit hun smartwatch kunnen halen. Alle smartphone meldingen worden rechtstreeks op de pols weergegeven.

Of je nu alleen of met vrienden traint, de ingebouwde veiligheids- en trackingfuncties omvatten incidentdetectie, assistentie en LiveTrack, zodat je dierbaren je kunnen volgen tijdens het hardlopen of fietsen.

Na een workout zal de Forerunner 255 serie automatisch activiteiten uploaden naar Garmin Connect, een gratis platform zonder abonnement waar sporters al hun gezondheids- en fitnessgegevens kunnen bekijken. Daarnaast kun je contact leggen met vrienden en wedstrijden aangaan, meedoen met challenges en meer.

Bovendien kunnen de Forerunner 255 Music en de Forerunner 255S Music tot 500 nummers direct op het horloge opslaan inclusief afspeellijsten van Spotify, Amazon Music en Deezer (premium-abonnement mogelijk vereist) vanaf de Apple of Android smartphone van de gebruiker. De Garmin Forerunner 955 Solar biedt ruimte voor maar liefst 2000 nummers. Daarnaast kunnen ze verbinding maken met hun draadloze koptelefoon zonder gebruik te hoeven maken van een telefoon.

De Garmin 955 Solar bied daarnaast de mogelijkheid tot Garmin Pay, waarmee je contactloos kunt betalen. Veiligheids- en traceerfuncties bieden gemoedsrust tijdens het trainen buiten door de live locatie van de gebruiker naar gekozen contactpersonen in noodgevallen te sturen – of automatisch een bericht te verzenden als een incident wordt gedetecteerd. Atleten kunnen een Tacx Smart trainer via ANT+ technologie rechtstreeks vanaf de smartwatch bedienen voor een simulatie van het parcours, automatische weerstandsveranderingen en workout-aanwijzingen bij het gebruik van parcoursen of workouts. Bovendien kan de Forerunner 955 Solar worden gepersonaliseerd met aangepaste wijzerplaten, gegevensvelden en apps en widgets uit de Connect IQ Store.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.