logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Tweede Gouden Boekje: Aap & Mol op het toverstrand


Vanwege het grote succes van het eerste kinderboek Aap & Mol in Museum Panorama Mesdag lanceert het museum in samenwerking met uitgeverij Rubinstein en kinderboekenschrijfster Gitte Spee nu een tweede Gouden Boekje: Aap & Mol op het toverstrand. Spee schreef een vervolgverhaal over Aap & Mol, dit keer met belevenissen van het duo op het toverstrand van Hendrik Willem Mesdag.

Gitte Spee: ‘Door Aap & Mol heb ik het Panorama van Scheveningen herontdekt en net als hen ben ik erdoor betoverd. De sensatie dat je door een gebouw loopt en ineens midden in de duinen staat en in dat bijzondere licht de zee ziet, de meeuwen en de branding hoort. Je weet dat het een schilderij is, maar je kan het niet geloven. Het is echt een toverstrand. Ik hoop dat steeds meer kinderen door deze Gouden Boekjes ook het toverstrand ontdekken.’

Gouden Boek: Aap & Mol op het toverstrand

Het avontuur begint, waar het avontuur uit Aap & Mol in Museum Panorama Mesdag eindigt. Een grote witte meeuw neemt Aap & Mol mee naar een strand waar het nooit regent: het toverstrand van Mesdag! Er is van alles te zien; boten die op het strand liggen, de ruiters van de cavalerie, een chic restaurant en ook jongeren die chillen op een omgekeerde boot. Aap & Mol zijn op zoek naar de aardige dame die graag op het strand schildert, maar ze is nergens te zien. Dan waait haar parasol opeens langs! Waar kan ze toch zijn?

Lezen, kijken en ontdekken

Drie werelden komen samen in dit Gouden Boekje: de museumwereld, de wereld van het kunstenaarsechtpaar Hendrik Willem Mesdag en Sientje Mesdag-van Houten en de wereld van Aap & Mol. Tegelijkertijd brengen de verhalen kennis en inspiratie, die van het lezen, kijken én ontdekken.

Mascha de Vries van Uitgever Rubinstein: ‘Het is onze bedoeling om met de Gouden Boekjes kinderen op een veilige en vriendelijke manier kennis te laten maken met de wereld om hen heen. Dit lukt met deze samenwerking buitengewoon goed!’


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Dichterbij

Museum Panorama Mesdag en Uitgeverij Rubinstein schenken aan alle basisscholen en bibliotheken van Den Haag en Scheveningen een exemplaar van Aap & Mol op het toverstrand.

‘Via deze boekjes van Aap & Mol maken jonge kinderen spelenderwijs kennis met de kunst van Hendrik Willem en Sientje en ontdekken ze een toverstrand waar het nooit regent, het Panorama. Dat moet je tenminste één keer in je leven ervaren. Juist in uitdagende tijden willen we blijven verwonderen en inspireren door onze verhalen over het museum dicht bij het jongste publiek te krijgen.’

museumdirecteur Minke Schat

Aap & Mol-knuffels

Om de beleving van Aap & Mol kracht bij te zetten, zijn er naast het kinderboek ook exclusieve Aap & Mol-knuffels, handgehaakt en fairtrade, ontwikkeld samen met Spee en ontworpen en geproduceerd door Fair Trade Label Global Affairs. Met deze productie worden de vrouwen ondersteund die de knufffels met de hand haken.

Het boek (en de knuffels) van Aap & Mol op het toverstrand zijn te verkrijgen via vele boekhandels en via:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.