logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Gotham, seizoen 4


Gotham is al seizoenen lang een populaire titel onder de DC Comics fans. En terecht. Het laat de ontwikkeling zien van zowel Batman als jongen, maar ook zijn meest berichte tegenstanders. Die ontwikkeling gaat niet zonder slag of stoot, heel gestaag en eigenlijk best subtiel. Voor de doorsnee superheldenfilm duurt het daarom misschien wat lang, voor de superheldenfan is het gewoon genieten. Hoewel er soms te lang werd stilgestaan bij bepaalde nutteloze feitjes, helaas. Goed nieuws voor iedereen: naarmate de schurken zich verder ontwikkelen, komt er steeds meer spanning en tempo in de serie!

Verbondenheid

Het meest interessante van Gotham is wel om te ontdekken hoe alle karakters en personages met elkaar verbonden zijn. Er is geen één schurk echt slecht (nou ja – sommigen komen aardig in de buurt) en ook de goeieriken hebben hun slechte punten. Onderling zijn ze met elkaar verbonden via een soap-achtig tafereel van liefde, misdaad, trouw en beloftes. Naarmate de serie vordert, echter, worden de hoofdpersonen steeds excentrieker en uitbundiger. In het vierde seizoen komen een aantal van hen tot volle wasdom en zorgen hun streken voor meer dan genoeg herrie in de tent!

Verhaallijnen in Gotham, seizoen 4

In het vierde seizoen van Gotham leer je de achtergrond van een aantal superhelden en -schurken, zoals je die nog nooit had ontdekt. De persoonlijke problemen en machtswellustelingen leveren interessante verhaallijnen op, die in de serie afwisselend worden getoond. Zo kijk je mee met het debuut van Professor Pyg, beleef je de drama’s van Ra’s al Ghul/League of Assassins, is de Penguin nog steeds verwikkeld in een oorlog met de familie Falcone, en krijgt de Joker steeds meer impact op Gotham.

Ga direct naar Gotham, seizoen 4 op BOL.com.


Recensie over Gotham, seizoen 4

Dit vierde seizoen zou het voorlaatste seizoen worden van deze super spannende serie. Er komen steeds meer criminelen die een stukje van de macht willen in Gotham, wat het verhaal steeds interessanter maakt. Het wordt wel drukker, maar ook gaver en vreemder. De serie leent informatie uit de verschillende Batman-films en buigt ze om naar een geweldig nieuw verhaal. Soms kom je een stukje tegen dat je bekend voorkomt, maar de keuzes blijven je verrassen. Het is stoer dat de makers van Gotham het hebben aangedurfd om de ontstaansgeschiedenis van de verschillende schurken aan te passen en om te vormen – het zet een nieuwe, interessante en boeiende serie neer.

Score: 8


Informatie

Titel: Gotham, seizoen 4
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 925 minuten
Genre: thriller.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.