logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Lekker zomers: Gordon’s Sicilian Lemon

De zomer begint goed op gang te komen. Tijd om lekker op het terras te zitten met een lekker glas verfrissend drinken! En wat is er fijner dan een mooie dag af te sluiten met een lekkere gin-tonic? Juist: met een gin-tonic in Italiaanse stijl. Gordon’s introceerde onlangs een nieuwe gin, waarin citroen verwerkt zit. Gordon’s Sicilian Lemon neemt je mee naar de geuren en kleuren van Sicilië, en levert een heerlijke verfrissend zomerse smaak. Een trip voor je smaakpupillen naar het zonnige Sicilie!

Origineel recept … maar dan anders

Gordon’s Sicillian Lemon geeft een mediteraanse twist aan het originele recept van Alexander Gordon. De smaken zijn 100% natuurlijk, waardoor de smaak van jeneverbessen wordt aangevult met de fris-zure tinten van de beste Siciliaanse citroenen. Laat de zomer nu maar komen! De beste manier om deze gin te drinken is door 50ml van de Gordon’s Sicilian Lemon in een groot glas met ijs te schenken en daarbij 150ml tonic te gieten. Voor een nog frissere touch pers je een schijfje citroen uit boven het glas en voeg je deze toe aan het glas. Enjoy!

Gin-tonic met een twist

Net even anders dan de bekende gin-tonic: vervang de tonic door spa rood! Daarmee krijg je ook die lekkere bubbel en een droge afdronk, maar haal je dat bittertje uit je cocktail. Bovendien scheelt het een flinke dosis calorieën. Indien gewenst kun je het ontbreken van het bittertje compenseren met een schijf citroen of limoen, maar ook een takje munt zorgt voor een unieke touch.

Over Gordon’s 

Gordon’s Gin is 250 jaar geleden door Alexander Gordon gelanceerd. Het begon als een kleine distilleerderij in Londen waar gin werd gemaakt met een verfijnde smaak en hoge kwaliteit. De kenmerkende jeneverbes zorgt voor de klassieke smaak van de G&T. Tegenwoordig is Gordon’s Gin de bestverkochte internationale gin ter wereld en sinds 1925 zijn er vier Royal Warrants toegekend aan het merk. Met kwaliteit als kern, haalt Gordon’s botanische producten waar de natuur ze het beste maakt; de jeneverbes, koriander, engelwortel en zoethout komen uit de hele wereld en ondergaan een zorgvuldig selectieproces op smaak en kwaliteit.


Recensie over Gordon’s Sicilian Lemon

Gin en Tonic is een heerlijk drankje, maar verdient soms een extra twist. In de Sicilian Lemon zit de perfecte hoeveelheid citroen verwerkt om die twist tot stand te brengen. Dankzij die extra citroensmaak krijg je meteen een mediterraans tintje aan je drankje, wat helemaal recht doet aan de zomer. Voor de echte puristen: je zou ‘m natuurlijk ook zo kunnen drinken, on the rocks. Hoe kouder hoe beter!

Score: 8


Informatie

Gordon’s Sicilian Lemon, Gordons
Meer weten?
Prijs: 14,99 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.