logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

GoPro komt met nieuwe functies


GoPro heeft tijdens de CES 2021 een update aangekondigd van zijn GoPro camera’s. En dan niet direct nieuwe modellen, maar het voegt nieuwe functies toe aan bestaande systemen! Ze introduceren namelijk GoPro Labs: een functie waarmee gebruikers experimentele functies kunnen installeren op hun camera.

Tijdelijk… of niet

Het is een mooi principe, dat programmeurs en eindgebruikers indirect samenwerken om een zo mooi mogelijk product neer te zetten. We zien dat ook bij andere producten, zoals Philips Hue, waarbij nieuwe functies uitgeprobeerd kunnen worden door geïnteresseerden om vervolgens korte feedback te geven. Er wordt dan voorkomen dat er veel tijd gaat zitten in het perfectioneren van functies die het gros van de gebruikers niet zien zitten. De succesvolle functies worden vervolgens doorontwikkeld om een plekje te krijgen in het vaste systeem. Minder succesvolle functies… die verdwijnen van de kaart.

Dit zijn de nieuwe functies voor je GoPro Camera:

  • Camera Motion Triggers: Gebruik de accelerometer en/ of de gyroscope van je camera op een opname te stoppen of starten. Zo neem je alleen op tijdens beweging, waardoor je flink op je energie bespaart.
  • USB Power Triggers: Zorgt ervoor dat je GoPro start/stopt zodra stroom via USB is waargenomen, waardoor je hem bijvoorbeeld kunt gebruiken als dash cam.
  • Motion Detection Enhancements: Motion detection wordt in alle videomodi ondersteund, inclusief 360° bewegingsdetectie op de MAX, met verbeteringen op het gebied van gevoeligheid.
  • Simplified Live Streaming QR Code: Programmeer je GoPro om live streaming te beginnen nadat hij verbonden is met een specifiek Wi-Fi network.
  • Single-Setting/One-Button Mode: Hiermee krijgt je GoPro een one-button mode, waarbij je de opname makkelijk kunt starten/stoppen, zonder per ongeluk de cameramodus te veranderen. Vooral makkelijk voor eenvoudig gebruik en nieuwe gebruikers.
  • New Exposure Modes: Stel minimale sluitertijdsinstellingen en getimede belichtingen in.
  • New QR Code Controls: QR code instellingen worden ondersteund in de 5K en HindSight modi van de HERO9 Black.

Al deze experimentele functies kunnen vanaf vandaag worden gedownload van GoPro.com/Labs en zijn compatibel met de Hero 9 Black, Hero 8 Black , Hero 7 Black en GoPro Max.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.