logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Google Maps krijgt nieuwe functies


Google Maps brengt een reeks geavanceerde AI-verbeteringen uit die gebruikers helpen bij het plannen, navigeren en het ontdekken van nieuwe locaties. Ervaar Amsterdam vanuit de lucht als een vogel met de indrukwekkende Immersive View. Bereid je tot in detail voor op elke afslag, of je nu rijdt, fietst of wandelt, en beleef de route als nooit tevoren. Met Lens in Maps kun je via augmented reality verborgen schatten in de buurt ontdekken. Richt je telefoon omhoog en vind charmante restaurants, boetieks en gezellige koffietentjes. Bovendien verbetert de kaart nog verder in nauwkeurigheid, en worden eigenaren van elektrische auto’s voorzien van uitgebreide informatie over laadstations. Om gebruikers te inspireren, presenteert Google Maps thematische suggesties voor activiteiten op vrije zaterdagen en meer. Deze opwindende nieuwe mogelijkheden worden deze week uitgerold op zowel Android als iOS.

Ontdek je route in Amsterdam met Immersive

Na de lancering van Immersive View in Amsterdam, waarmee je 360 graden kunt rondkijken bij diverse bezienswaardigheden in onze hoofdstad, introduceren we vanaf deze week een boeiende nieuwe dimensie voor routes. Immersive View voor routes biedt een geheel vernieuwende manier om je reis te ontdekken, ongeacht of je te voet, met de fiets, of met de auto onderweg bent.

Stel je voor dat je van plan bent om van het Anne Frank Huis naar het Allard Pierson Museum te fietsen. Je vraagt Google Maps om een fietsroutebeschrijving en vervolgens tik je op de Immersive View-preview om je route te bekijken in een unieke, multidimensionale weergave. Hierdoor kun je je voor elke afslag voorbereiden alsof je de route al aan het verkennen bent. Daarnaast biedt de tijdlijn waardevolle informatie, zoals actuele weersomstandigheden en verkeersdrukte. Hiermee krijg je snel inzicht in mogelijke regenbuien of verkeersvertragingen op je weg.

Dit alles is mogelijk met behulp van nieuwe AI-technieken en miljarden Street View-, en luchtfoto’s. Vanaf deze week is Immersive View voor routes beschikbaar in Amsterdam, Barcelona, Dublin, Florence, Venetië, Londen, Los Angeles, New York, Parijs, San Francisco, San Jose en Tokyo op Android en iOS.

Vind verborgen parels in de stad met Lens in Maps

Er is niets boeiender dan het verkennen van een nieuwe wijk, of het nu in onze eigen hoofdstad is of wanneer je op vakantie bent. Vanaf deze week zal Lens in Google Maps je helpen moeiteloos te navigeren in een onbekende stad en lokale verborgen pareltjes te ontdekken. Tik eenvoudigweg op het Lens-pictogram in de zoekbalk van Maps en houd je telefoon omhoog om informatie te vinden over nabijgelegen restaurants, winkels, cafés, geldautomaten en vervoersstations. Dankzij de kracht van kunstmatige intelligentie en augmented reality komt de stad tot leven op je telefoon.

De toevoeging van Lens vormt een van de meest ingrijpende updates voor Google Maps tot nu toe en wordt deze week gelanceerd in meer dan 50 nieuwe steden wereldwijd, waaronder Amsterdam, Berlijn, Rome en Brussel, beschikbaar voor zowel Android als iOS-gebruikers.

Een vernieuwde Google Maps-kaart

In de nabije toekomst staat er een verfijning van de Google Maps-kaart op de planning. De weergave van gebouwen wordt nog realistischer en de kleurenpaletten van de kaart krijgen een opfrisbeurt. Bovendien zullen verbeterde rijstrookdetails je assisteren bij uitdagende manoeuvres op de weg, zoals die lastige afslag waarbij je in korte tijd meerdere rijstroken moet doorkruisen. Deze updates worden in de komende maanden geïntroduceerd in twaalf landen, waaronder Nederland, en zijn beschikbaar voor zowel Android- als iOS-gebruikers.

Geen ‘laadangst’ meer door extra informatie

Als bestuurder van een elektrisch voertuig ben je vast bekend met de term ‘laadangst’. Of je nu onderweg bent naar je werk of een roadtrip maakt, het levert stress op om niet te weten waar je de auto kunt opladen. Vanaf deze week vind je niet alleen laadstations in Google Maps, maar ook of een oplader compatibel is met het voertuig, of de oplader snel, gemiddeld of langzaam is en wanneer deze voor het laatst is gebruikt. Al deze updates worden deze week wereldwijd geïntroduceerd op Android en iOS.

Note: je ziet vanaf deze week ook of een oplader snel, medium of langzaam is

Inspiratie vinden in Google Maps

Weet je niet precies hoe je je vrije zaterdag moet invullen? Vanaf nu kun je gemakkelijk inspiratie opdoen aan de hand van thematische suggesties. Stel dat je je in Tokyo bevindt, dan hoef je alleen maar te zoeken naar “activiteiten in Tokyo” om thematische suggesties te bekijken, zoals “kersenbloesems” of “kunstexposities”. Klik op de plekken die je aanspreken voor meer informatie en sla ze op in een lijst als je ze op een later moment wilt bezoeken. Deze thematische zoekresultaten voor activiteiten en restaurants worden in de komende weken wereldwijd uitgerold op Android en iOS.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.