logo-liggend-wit-donkerblauw

Google Lens helpt met huiswerk


Met behulp van Google Lens zijn er ontelbaar veel mogelijkheden om inzicht te krijgen in de wereld om je heen. Het verandert je telefooncamera in een zoekmachine. Richt de camera op een gebouw, menukaart of ander object en de app vertelt wat het is. Zie je bijvoorbeeld een leuk kledingstuk? Google Lens vertelt direct waar de broek of een vergelijkbaar exemplaar te koop is. Ook kan je bijvoorbeeld woorden vertalen en afspraken in je agenda toevoegen vanaf een poster. 

Hulp bij rekenen

Maar nu is er ook goed nieuws voor alle kinderen/leerlingen die niet zo goed zijn in rekenen! Binnenkort kan de camera van je telefoon namelijk helpen met het oplossen van de lastigste sommen en formules. Het enige wat je hoeft te doen is Google Lens selecteren in de camera app, de smartphonecamera op de som richten, en Google helpt je met een oplossing. Je krijgt het antwoord echter niet cadeau, Google laat eerst zien wat de stappen zijn om tot het juiste antwoord te komen, zodat je er wel van leert.

Google Lens app

Je kunt de Google Lens app downloaden als je een Android telefoon hebt. Als je iOS gebruikt zit Google Lens verwerkt in de Google-app. Wil je meer weten over de handige rekentool die binnenkort in Google Lens te gebruiken is? Via deze link vind je meer informatie. 

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.