logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie van Good Boys

Wat kan er allemaal fout gaan op één dag? De makers van Superbad en Sausage Party komen met de originele, nieuwe komedie Good Boys. In deze komedie kruip je in de huid van drie tienerjongens uit groep 8 (Max, Thor en Lucas), met alle lastige problemen waar zij mee te maken krijgen: de stoer om mee te spelen, te jong om echt stoer te zijn… en dan komt het coolste jongetje van de klas ineens met een klassenfuif op de proppen, waarbij bovendien gezoend zal worden… maar hoe werkt dat eigenlijk, zoenen? Die vraag leidt tot een bizarre samenloop van omstandigheden, dat resulteert in een epische reis naar het winkelcentrum vol gestolen drugs, drones, paintballgevechten, tienermeiden en de politie.

Hectisch en chaotisch

De film Good Boys is net zo hectisch als chaotisch als de tienerlevens zullen zijn. Het is hilarisch om te zien hoeveel versprekingen er mogelijk zijn – en dat is ook wel weer herkenbaar, als ik naar mijn eigen jongens kijk, die ongeveer in dezelfde leeftijd zitten. Ze horen van alles, maar hoe het hele gebeuren nu eigenlijk in elkaar steekt, is toch weer een ander verhaal. Die verwarring en drang om te ontdekken is wel de drijfveer van de film. Onbezonnen acties, zoals het vliegen met een drone terwijl dat niet de bedoeling was, regeltjes van ouders aan de laars lappen… het is echt zó herkenbaar! En als je dan net de pech hebt dat alles tegen je keert… tja, dan heb je een mooie uitdaging voor de boeg.


Recensie over Good Boys

Good Boys is een bijzondere film geworden, die de puberperikelen in een geheel nieuw daglicht zet. Misverstanden en grappen over seks, drank en drugs horen er wel een beetje bij, maar worden in deze film wel heel erg op scherp gezet. Hij gaat voorbij het puberale – maar soms ook voorbij het schaamteloze. En dat is jammer. Wanneer de grappen binnen de lijntjes kleuren zijn ze namelijk op hun sterkst. Een eerste zoen en een stiekem slokje bier lijken heel wat op die leeftijd, maar stelt natuurlijk niet zo veel voor. Het is dan ook echt een film voor wat oudere pubers of volwassenen, hoewel hij voor schoolverlaters ook prima vermaak zal opleveren… als alle grappen goed binnenkomen, tenminste.

Score: 7


Informatie

Titel: Good Boys
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 94 minuten
Genre: Komedie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Ga direct naar The Good Boys op BOL.com.

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.