logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Goedkoop genieten op het water


Veel Nederlanders maken mee dat Nederland veel te bieden heeft voor een fijne vakantie. Er is meer dan genoeg natuur om de rust op te zoeken en even weg te zijn van alles en iedereen, maar mocht je anders willen, kun je in de dierentuinen, pretparken en restaurants het rumoer opzoeken. Ikzelf geniet heel erg van rust en stilte op zijn tijd. En waar kun je dat beter vinden dan lekker kabbelend op het water? Nederland kent immers genoeg plassen waar je heerlijk kunt varen.

Instapmodel boot

Een groot onderdeel van lekker dobberen op het water zit de meeste mensen echter in de weg: de boot! Want: waar laat je zo’n ding – en is het echt wel wat voor jou? Wat voor model boot past bij jou en wat komt er allemaal kijken bij het varen zelf? Gelukkig is er een heel eenvoudige manier om erachter te komen wat er bij het leven op het water komt kijken – en of het echt wel wat voor jou is. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rubberboot?  

Voordelen van een rubberboot

Ja, hoor ik je zeggen, maar een rubberboot is toch echt wel anders dan een grote boot! Dat klopt. Op een grote boot kun je andere dingen doen dan op een rubberboot. Toch is er veel te zeggen voor deze kleine, wendbare schepen. Zo kun je prima vooruit met een paar peddels of een kleine motor achterop. Op weg naar het water of naar huis heb je geen speciale trailer nodig, maar kun je volstaan met een aanhanger of een busje – ik heb zelfs wel eens een rubberboot op het dak van een MPV zien liggen. Ze zijn handzamer en een stuk goedkoper in onderhoud. 

Uitbreiden en je weg vinden

Met een rubberboot kun je ontdekken wat je trekt aan het leven op water. Misschien breid je jouw boot wel uit naar een luxer model, voeg je een fluisterstille elektrische buitenmotor toe en zorg je dat je met een paar waterdichte tonnen alle gemakken binnen handbereik hebt. Voor een lekkere vaartocht is een fluisterboot geweldig. Je geniet van de buitenlucht, hebt een solide zitting en een stille motor. Wat heb je nog meer nodig?

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.