logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Wat is een goede manier om je tuin te omheinen?


Heb jij een tuin, maar heb je het idee dat je in de etalage ligt wanneer je hier even van het zonnetje gaat genieten? Dan is het tijd om te kijken hoe je een plekje van je tuin kunt maken waar je echt even tot rust kunt komen zonder gestoord te worden door voorbijgangers, buren of wie dan ook. De beste manier om te zorgen dat je niet zo in het zicht ligt, is door een schutting te plaatsen. Daarmee zijn we er echter nog niet, want je kunt heel veel soorten schuttingen kiezen. Om het jou een beetje eenvoudiger te maken, zullen wij in dit artikel een aantal mogelijkheden doornemen. Of je nu voor heel praktisch of heel duurzaam wilt gaan, na het lezen van dit artikel hopen wij dat je gelijk weet wat jij nodig hebt.

Een dichte schutting

Wanneer je helemaal geen inkijk meer wilt in je tuin, is het verstandig om een dichte schutting te plaatsen. Je kunt kiezen voor een dichte schutting van tuinhout dat vele jaren goed blijft. Zorg er echter wel voor dat je deze schutting goed plaatst. Een volledig dichte schutting vangt namelijk veel wind, dus is het extra belangrijk dat je deze goed installeert. Maak daarom een goede fundering en stort beton rondom de palen van je schutting. Je kunt ook een hout-betonschutting maken. Bij deze schutting is de basis van beton zodat je zeker weet dat je schutting niet gaat rotten. Schuttingen zijn namelijk extra kwetsbaar bij de basis en als je dit deel vervangt door beton, hoe je niet bang te zijn dat je schutting in de tuin van de buren ligt na een fikse storm.

Een natuurlijke schutting

Sommige mensen vinden het helemaal niet prettig om hun tuin te omheinen met een dichte schutting. In hun ogen is een tuin een plek die zo natuurlijk mogelijk gelaten moet worden. Betekent dit dus dat je dan geen schutting kunt nemen? Uiteraard niet! Het betekent alleen dat je voor natuurlijke materialen moet kiezen. Je kunt bijvoorbeeld rietmatten nemen. Deze kun je eenvoudig aanbrengen en hoeven niet in beton gegoten te worden omdat de wind vaak nauwelijks grip kan krijgen op deze schuttingen. Je kunt ook kiezen voor een schutting die gemaakt is van takken. Hiermee behoud je de natuurlijke uitstraling van je tuin en bovendien zijn deze schuttingen heel geschikt voor klimplanten. Zo creëer je dus wel privacy en luwte, maar enkel door groen toe te voegen waardoor je een echte win-winsituatie creëert.

Vergeet de combinaties niet

Een andere manier om privacy te creëren in je tuin, is door dichte en open schuttingdelen met elkaar te combineren. Je kunt een mooie combinatie maken van houten delen, afgewisseld met bijvoorbeeld ijzermatten waar je planten bij op kunt laten groeien. Zo krijg je uiteindelijk een mooie schutting die wel dicht is, maar die je niet het hokkerige gevoel geeft die een volledig dichte, houten schutting je kan geven. Wil je meer inspiratie? Neem dan eens contact op met je houtleverancier. Deze kun je precies vertellen wat voor jou de beste opties zijn.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.