logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Lekker warm deze winter? Met een goed bed blijf je graag nog even liggen!


Een nieuw matras uitzoeken is een hels karwei. Toch is het heel belangrijk dat je een goed matras kiest – niet alleen voor je rug, nek en schouders, maar ook gewoon omdat een goed bed lekker ligt en je ’s nachts warm houdt. Als jij je comfortabel voelt tijdens de nacht, zul je een betere nachtrust hebben en zal je lichaam (en geest) simpelweg beter herstellen.

Comfort en gezondheid

Een matras uitkiezen is daardoor een spannend conflict tussen wat je lichaam nodig heeft en wat je wilt. Het liefst wil je namelijk een heerlijk zacht bed, waar je ’s winters lekker in kunt wegkruipen. Een warm nestje, zogezegd. Aan de andere kant wil je een matras dat goed is voor je lichaam en daarmee steun biedt op de juiste plekken. Dat hoeft niet altijd een heel oncomfortabel bed te zijn overigens – in tegendeel – maar het beperkt je keuze wel. Het is een spanningsveld tussen hard en zacht… een heel persoonlijke keuze waar alleen jij een antwoord op kunt geven. Zo vind de een een steviger matras prettig, terwijl de ander het liefst in een zachte kuil ligt. Welk matras past bij jou?

Laat je adviseren

Het belangrijkste voor je een matras gaat kopen is het inwinnen van goed advies over steun. Er zijn heel wat statistieken en onderzoeken geweest over wat voor soort matras goed is voor bepaalde mensen. Denk aan leeftijd, lengte, gewicht en zelfs geslacht is van invloed op de keuze van je matras. Statistisch gezien dan, want wat voor de meeste mensen goed is, hoeft niet direct goed te zijn voor jou. Heeft het dan zin om veel beddenwinkels af te gaan? Ja en nee. Natuurlijk is het prettig om een matras uit te proberen voor je het koopt. Maar kun je dat goed testen op zo’n testbed in een winkel, met een harde kunststof plaat bij je voeten, een kussen dat niet van jou is en met al je kleren aan? Weet jij na 7 bedden nog precies hoe het eerste bed lag? Echte afknappers kun je er zo uitpikken, maar de rest is toch wel lastig om te onthouden. Wat dat betreft kun je net zo goed de dagen rondneuzen besparen en een matras kopen bij matrasaanhuis.nl. Dan kun je het thuis proberen op je eigen bed, met je eigen kussen en met je eigen pyjama aan.

Kiezen maar!

Deze online winkel voor matrassen heeft een enorm aanbod, waarbij er voor ieder wat wils te vinden is. Het mooie vond ik persoonlijk dat ze ook een fraai aanbod hebben in matrassen met afwijkende maten. Ideaal voor zelfbouwers of voor mensen met een bijzondere vorm bed. Daarnaast kun je aan de hand van jouw wensen snel een selectie maken uit het aanbod in matrassen. Wil je zacht, stevig, koudschuim, pocketvering? Zeg het maar, ze gaan de uitdaging graag aan om voor jou het ideale matras te vinden. En het mooie is: je mag het matras twee maanden proberen. Niet tevreden? Dan ruil je het gewoon om!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.