logo-liggend-wit-donkerblauw

Goed geregeld: op vakantie naar Turkije

Op veel vakantie websites zie je aanbiedingen voor all-in hotels in Turkije of stoere culturele reizen naar verschillende steden in Turkije. Wat veel mensen echter niet weten, is dat er wat meer komt kijken bij het boeken van een vakantie naar dit heerlijke land. Zo moet je bijvoorbeeld een visum voor Turkije aanvragen voor je vertrekt! Anders kan je dat een paar uur kosten bij de douane…

Visum nodig voor Turkije

Ook als je vanuit Nederland reist, heb je een visum nodig voor Turkije. Anders kom je het land niet in! Gelukkig is het heel eenvoudig er eentje te krijgen. Je hoeft alleen maar naar de juiste website te gaan en alle gevraagde informatie in te vullen. Let er wel op dat je paspoort nog een paar maanden geldig moet zijn in de periode waar je jouw visum aanvraagt, dat is eigenlijk de enige beperking. Vervolgens krijg je het visum per mail toegestuurd en kun je hem printen. Dat visum moet je dan ook meenemen naar je vakantie en op vakantie ook bij je dragen, samen met je paspoort. Vergeet je het visum aan te vragen en sta je al in Turkije? Bij de douaneposten kun je er ook een aanvragen, maar wees gewaarschuwd: je bent niet de enige… dat wordt achter aansluiten! Je kunt dus maar beter even online een visum naar Turkije aanvragen, dat scheelt je heel wat gedoe.

Niet vergeten

Hoewel het niet verplicht is, kun je er wel voor kiezen om wat inentingen te halen voor je op vakantie gaat naar Turkije. Met een prik tegen Hepatitis A en DTP sta je weer wat sterker tegen de voor ons onbekende ziekten. Hoewel de Turkse Lire de officiële munteenheid is in Turkije, kun je in de praktijk vrijwel overal met de Euro betalen. Wissel dus niet te veel geld om, je je kunt altijd nog terugvallen op onze munteenheid!

Type vakantie

Turkije wordt gezien als echte zonvakantie-bestemming, en dat is ook niet zo vreemd In onze zomervakantie, juli-augustus, is het namelijk topwarmte in Turkije, waardoor je eigenlijk niet veel meer kunt doen dan zitten, liggen en ontspannen. il je wat van het land zien? Dan ga je beter in mei of juni op pad, of juist in september en oktober. Van november tot april is het weer een ook aangenaam, met vooral aan de kustgebieden veel regenval.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.