logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: Godzilla vs Kong op blu-ray


godzilla vs kong coolesuggesties packshot recensie

In Godzilla vs. Kong (het vervolg op Godzilla: King of Monsters, waarbij je het aanloopje krijgt voor deze film) wordt het pad vrijgemaakt voor twee titanen. Letterlijk. Twee alfamannetjes, die over de wereld willen regeren. Dat noodlot komt snel dichterbij, wanneer Kongs beschermkoepel het langzaam begeeft. Die koepel hield de buitenwereld van Kong weg, maar beschermde diezelfde wereld ook tegen de reuzenaap. Godzilla voelde deze verandering en besluit zijn krachten te meten.

Kwade invloed

Maar adt is niet alles. Apec is een organisatie die de mensheid bovenaan wil zetten. Zij willen de kracht van deze monsters beteugelen en gebruiken voor hun eigen gewin. Ze hebben zelfs een mechanische Godzilla in elkaar geknutseld, maar zoeken nog de ultieme krachtbron. Ironisch genoeg zou die ook bij deze monsters moeten liggen, diep onder de aardkorst. Maar hoe vinden ze die weg? Welnu… door Kong los te laten en te hopen dat hij naar die ’thuisbasis’ zal terugkeren, net als postduiven telkens terugkeren naar hun thuishonk. Daar hapert het verhaal natuurlijk al aan alle kanten. Waarom zou Kong dat nu wel doen… en niet toen hij in de koepel zat? Waarom voelt Godzilla nu pas de aanwezigheid van Kong en niet al die jaren dat de app op zijn eiland vertoefde? Vragen genoeg, die niet worden beantwoord in de film.

godzilla vs kong 2021 coolesuggesties recensie

Op weg naar huis

Een team aan wetenschappers krijgt de missie om Kong te begeleiden naar zijn thuiswereld. Daarbij wordt de enorme aap vergezeld door het doofstomme weesmeisje Jia (hoe zielig kun je ze krijgen?), die met gebarentaal met Kong kan communiceren. Godzilla wordt in die tijd afgeleid door Apec en wordt getrokken door een energie die vernietigd moet worden. Aangezien Apec midden in een stad ligt, wordt die voor het gemak ook deels met de grond gelijk gemaakt, waardoor de wereld in rep en roer is. Waarom valt Godzilla ineens een stad aan? Een podcaster gaat op onderzoek uit, met een fangirl en diens friendzoned vriendje. De epische confrontatie tussen deze twee titanen – die wordt beïnvloed door onzichtbare krachten – is slechts het begin van het mysterie dat zich diep in de aardkern bevindt.

Welke acteurs spelen in Godzilla vs Kong?

In de film schitteren onder meer:

Productie van Godzilla vs Kong

Adam Wingard (“The Guest”, “You”re Next”), regisseerde de film aan de hand van een scenario van Eric Pearson (“Thor: Ragnarok”) en Max Borenstein (“Godzilla: King of the Monsters”, “Kong: Skull Island”), naar een treatment van Terry Rossio (“Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales”) en Michael Dougherty & Zach Shields (“Godzilla: King of the Monsters”), en gebaseerd op het personage “Godzilla”, eigendom van en gecreëerd door TOHO CO., LTD. De film werd geproduceerd door Mary Parent, Alex Garcia, Eric McLeod, Jon Jashni, Thomas Tull en Brian Rogers. Uitvoerend producenten waren Jay Ashenfelter, Herbert W. Gains, Dan Lin, Roy Lee, Yoshimitsu Banno en Kenji Okuhira.

Het creatieve team van de regisseur bestond uit director of photography Ben Seresin (“The Mummy”, “World War Z”), production designers Owen Paterson (“Jumanji: Welcome to the Jungle”, “Godzilla”) en Thomas S. Hammock (“Blair Witch”), editor Josh Schaeffer (“Godzilla: King of the Monsters”), kostuumontwerper Ann Foley (“Skyscraper”) en supervisor visuele effecten John “DJ” DesJardin (“Zack Snyder’s Justice League”).

Bekijk hier de trailer van Godzilla vs. Kong:


Ga direct naar Godzilla vs Kong op BOL.com.

Recensie over Godzilla vs Kong

Laten we met de deur in huis vallen: het verhaal van Godzilla vs Kong is filterdun. Het is nog niet genoeg om er een spring roll van de vouwen. Er zijn meer vragen dan antwoorden, de gebeurtenissen zijn ongeloofwaardig en de tijdlijn rammelt behoorlijk. Toch moet ik bekennen dat ik de film van voor tot achter heb afgekeken, hoewel ik hem natuurlijk eerder had kunnen wegdrukken. Waarom? Omdat de trucendoos die wordt opengetrokken wel werkt. Afwisselend actie en humor, flinke gevechten en vernietiging, een feelgood randje… hoe cliché de film ook mag zijn, hij steekt technisch gezien prima in elkaar en bevat wel genoeg elementen om boeiend te kunnen zijn. Verstand op nul, genieten van vernielingen en bizarre gevechten (met bijzondere worsteltechnieken… hoe zou Kong die geleerd hebben?). Hoewel sommige kritici deze film flink de grond in hebben gestampt, vind ik ‘m toch een voldoende waard.

Score: 7


Informatie

Titel: Godzilla vs Kong
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 113 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouderBevat scenes met geweld

Films koop je online bij:

Bekijk deze film op: Netflix | Prime Video | Disney+ | Pathe Thuis

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.